Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 16 maj 2016

Motorola Moto X Force.
Motorola X Force är en flaggskeps mobil och har därmed en fin mer premium design samt den typ av topp prestanda som krävs av en toppmodell. Den är dessutom den första mobiltelefonen som har en okrossbar display. Det är klart att den går att förstöra om man verkligen gett sig ut för att göra det men vid vanligt användande överlever displayen att tappas på till exempel betong golv utan att gå sönder. Denna typ av skydd kallar Motorola för Shatterproof display. Telefonen i övrigt är vattentålig på så sätt att den tål lättare regn men inte tål att vistas på djupt vatten. Värt att påpeka är att Motorola X Force knappast är en extra tålig mobiltelefon. Bakstycket och mobilen kanter skadas om du skulle tappa den men du behöver i alla fall inte oroa dig för displayen.
Displayen är på 5,4 tum och har 2560×1440 pixlar och det innebär en pixeltäthet på 540 ppi. Denna smartphone har alltså en väldigt bra display med utmärkt betraktningsvinkel och förutom detta är den skarp.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 GHz. Här råder alltså inte brist på Kraft och snabbhet. Denna processor klarar med lätthet av det mesta.
Den har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Det finns även en modell med ett internminne på 64 GB. Minnet går att utöka med ett minneskort på 200 GB.
Det finns med andra ord gott om plats i denna smartphone.
Motorola X Force har ett stort inbyggt batteri på 3760 mAh och dessutom är operativsystemet Android 6.0 Marshmallow förinstallerat och där finns funktionen Doze som är en funktion som sparar batteri. Batteries klarar alltså minst en dag på en laddning.
Den bakre huvudkameran är på 21 Megapixlar samt har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har LED blixt.
Samtliga av Motorolas mobiltelefoner har alltid ett i det närmaste rent Android vilket enligt mig är en stor fördel för det betyder att det inte finns något onödigt som tynger ner systemet och därmed gör  luren onödigt långsam. En mobil med ett rent Android får också uppdateringar av operativsystemet Android före andra. I Motorola X Force finns väldigt få förinstallerade appar och Motorolas egna applikationer är mycket användbara.
Här finns röststyrning. Den är så pass avancerad så att du till och med kan aktvera funktionen när displayen är i viloläge och detta utan att ens röra displayen. Telefonen lyssnar ständigt efter ditt kommande.
Motorola X Force är nu min personliga huvudmobil just för att jag tycker att den är så otroligt bra. Jag har precis skaffat den själv. Ett råd jag kan ge är att titta på mobilen i en butik innan du bestämmer dig för telefonen är ändå snyggare i verkligheten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar