Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 31 maj 2016

Samsung Galaxy C7Samsung Galaxy C7 är en helt ny smartphone i övre mellansegmentet som kommer att släppas till försäljning nu i Juni.
Det är en större variant av Samsung Galaxy C5 så de delar samma design. Båda dessa mobiltelefoner har en ram av metall och både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas. Det rör sig om en unibody konstruktion och denna typ av konstruktion blir bara mer och mer vanligt förekommande. Det finns både fördelar och nackdelar med att ha den sortens design. Den stora nackdelen är att du inte kan byta ut batteriet på ett lätt sätt när det börjar bli dåligt. Alla batterier har ju en begränsad livslängd.
Samsung Galaxy C7 har ett batteri på 3300 mAh och det batteriet stödjer snabbladdning. Den har Quick Charge 3.0 och klarar av av ladda 83 procent fullt på 30 minuter.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på antigen 32 GB eller 64 GB beroende på vilken variant du väljer. Det finns dessutom plats för ett minneskort på upp till 128 GB. Här finns alltså gott om plats för dina privata filer.
Själva mobilen drivs av en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz.
Samsung Galaxy C7 har en 5,7 tums AMOLED display med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 386 ppi.
Displayen är med andra ord helt okej även om den förstås inte är lika bra som de displayer som sitter i toppmodellerna. Dessa brukar ha QHD displayer av hög kvalitet och den här mobilen har en HD display istället.
Under displayen sitter en fingeravtrycksläsare som är placerad i hemknappen.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar och det är väldigt bra för att vara en framåtriktad kamera.
En framåtriktad kamera brukar ha upp till 5 Megapixlar i normal fallet men det verkar vara något som börjar ändras och framöver kommer de flesta mobiltelefoner ha främre kameror med 8 Megapixlar.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow. Den har den senaste uppdateringen av systemet och det är bra.
Priset på den varianten landar på 396 dollar vilket motsvarar ungefär 3300 kr. Den dyrare modellen har ett pris på 427 dollar vilket motsvarar ungefär 3600 kr och med tanke på att det endast skiljer 300 kr är det förstås bättre att köpa den med mer internminne. Om luren når Sverige kommer priset bli högre än så på grund av svenska momsen. Den blir alltså inte riktigt en lika bra deal för oss som lever i det här landet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar