Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 26 maj 2016

Sony Xperia XA UltraSony Xperia XA Ultra konkurrerar i mellansegmentet och riktar sig främst mot yngre konsumenter som uppskattar fantastisk bra kameror och en gigantiskt display för mediekonsumtion.
Sony Xperia XA Ultra har den vanliga Sony designen, det vill säga att konstruktionen är rektangulär och platt. Den är granska tunn med en tjocklek på 7,6 mm.
Mobilen domineras av dess stora display som går nästan ända ut till kanten på telefonen.
Denna smartphone hamnar i den övre delen av mellansegmentet bland annat på grund av en relativt kraftfull processor på 2 GHz.
Den drivs av en åttakärnig MediTek MT6755 Helio P10 processor samt har ett Ram minne på 3 GB. Internminnet är dock på låga 16 GB men minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 200 GB.
Displayen är av typen LCD och är på 6 tum. Skärmen är på 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 367 ppi. Jag är känd för att föredra stora displayer på mina mobiltelefoner eftersom det blir så mycket lättare att skriva texter, spela spel och titta på film i telefonen. När det gäller spel blir det ofta svårt att ens styra det som händer i spelet om skärmen är liten. Man får helt enkelt svårt att träffa kontrollerna med fingrarna och allt blir lätt smått och plottrigt.
Den bakre huvudkameran är på 21,5 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är också den väldigt bra med sina 16 Megapixlar. Den kameran har autofokus och LED blixt samt optisk bildstabilisator vilket är väldigt bra för att vara en framåtriktad kamera.
Batteristorleken är på 2700 mAh och det är en liten storlek med tanke på lurens storlek. Till och med något mindre mobiltelefoner med en display storlek på till exempel 5,5 tum brukar ha batterier på minst 3000 mAh. Tillverkaren Sony påstår trots detta att mobilen har en batteri tid på två dagar.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow.
Sony Xperia XA Ultra passar dig som vill ha en stor smartphone med bra prestanda och till ett billigare pris. Den stora nackdelen med den här mobilen är att den är rejält stor så det kan bli problem med att få plats med den i en ficka.
Sony Xperia XA Ultra kommer förmodligen aldrig att släppas till försäljning i Sverige så om du är intreserad av den här mobilen får du köpa den via import.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar