Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 27 maj 2016

ZTE Axon 7ZTE Axon 7 har nyligen presenterats och det rör sig om ett billigare alternativ till de dyra flaggskeps mobilerna. Telefonen har en premium design och är byggd av metall. Precis som de flesta mobiltelefoner numera har den en unibody konstruktion. ZTE Axon 7 har rundade hörn och kanter vilket leder till att den blir mycket skön att hålla i handen.
På baksidan, en bit under kameralinsen sitter en fingeravtrycksläsare.
Både över och under displayen sitter högtalare med Dolby surround ljud. Dessa är alltså framåtriktade vilket är en stor fördel och ljudet är verkligen imponerande bra. Faktiskt så pass bra att det ligger nära kvaliteten hos BoomSound som är högtalare från HTC som är en mobiltelefon tillverkare som är kända för att ha extremt bra ljud i sina toppmodeller.
ZTE Axon 7 har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 2560×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på538 ppi.
Displayen är skarp och ger bra färgåtergivning.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4 som är den senaste förbättringen av skyddsglaset.
Luren drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,2 GHz. Detta är den senaste topp processorn från Qualcomm och som sitter i många av årets flaggskeps mobiler.
Ram minnet är på 4 GB samt internminnet är 64 GB. Det finns också plats för ett minneskort på upp till 128 GB ifall du skulle behöva det men ett internminne på 64 GB brukar räcka gott och väl för de flesta.
Den bakre kameran är på hela 20 Megapixlar och har autofokus, dubbel LED blixt och optisk bildstabilisator. De bilder man tar bör med andra ord bli väldigt bra.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 3140 mAh och det stödjer dessutom snabbladdning då telefonen har Quick Charge 3.0 installerat.
Batteriet borde klara en dag på en laddning men en QHD display i kombination med en kraftfull processor drar mycket ström så min bedömning blir att det går nätt och jämnt. Du som använder din smartphone mycket under dagarna får räkna med att ladda din mobiltelefon lite oftare.
ZTE Axon 7 finns i färgerna silver eller guld och priset hamnar runt 450 dollar som motsvarar 3940 kr. Räkna dock med ett högre pris när mobilen kommer till Sverige. Vi har skatter och avgifter som alltid medför ett högre pris på varor.
Ett annat alternativ är One Plus 2 som nu kostar 3095 kr och som har liknande specifikationer men visserligen inte har en lika ny topp processor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar