Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 3 juni 2016

Asus Zenfone 3Asus Zenfone 3 är en nyligen presenterad smartphone med en lite mer premium design och okej prestanda. Detta är en budgetmobil i mellansegmentet. Den har en ram av aluminium som löper runt telefonens kanter och både fronten och baksidan täcks av ett lager glas. På framsidan är glaset böjt över kanterna och detta kallas för 2.5D glas. Under det täckande glaset finns chassit som är byggd av metall och detta ger en mycket snygg yta.
På baksidan sitter en oval fingeravtrycksläsare. Den är placerad en bit nedanför kameralinsen.
Asus Zenfone 3 har en display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi. Det rör sig om en HD display och den är skarp och har bra betraktningsvinkel.
Luren drivs av en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz. Det är en helt ny budget processor av bra kvalitet, som med lätthet klara av vanligt användande.
Denna smartphone finns i två olika varianter. Den ena har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Den bättre varianten har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Båda två har plats för ett minneskort på upp till 128 GB.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 3000 mAh och bör klara en dag på en laddning.
Asus Zenfone 3 har USB Typ C som är den nya kommande standarden. Denna typ av uttag har börjat bli mer vanlig men fortfarande är det inte alla mobiltelefoner som har den nya porten och laddaren. Om din laddare skulle gå sönder kan du inte skaffa en ny direkt eftersom de flesta butiker bara väljer Micro USB laddare. Mitt råd är därför att du beställer flera USB Typ C kablar och laddare samtidigt som du köper en smartphone med USB Typ C.
Asus Zenfone 3 säljer tyvärr inte sina mobiltelefoner i Sverige så om du är intreserad av en måste du köpa en på import. Det är synd att Asus har valt att inte säljer mobiler här. Helst med tanke på att de faktiskt säljer sina datorer i Sverige.
En Asus Zenfone 3 kostar 249 dollar vilket motsvarar ungefär 2060 kr. Detta pris gäller modellen med sämre prestanda. Om man vill ha en bra smartphone för en billigare peng är det ofta en utmärkt ide att leta sin nästa smartphone hos lite mindre tillverkare för då får man oftast mer för pengarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar