Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 10 juni 2016

Lenovo Moto Z


Lenovo Moto Z har precis presenterats och det rör sig om en väldigt tunn smartphone med en mer premium design och av unibody konstruktion. Den är tillverkad av en kombination av flygplans aluminium och rostfritt stål. Moto Z är vattentålig på så sätt att den tål lättare regn och spill men knappast att tappas i poolen.
Tjockleken är på endast 5,2 mm och telefonen är så pass tunn av en enkel anledning. Denna mobiltelefon har likt LG G5 olika moduler men här monteras de fast på lurens baksida. På LG G5 fästs modulerna i telefonens botten istället.
Dessa kallas för Moto Mods och fäster på mobiltelefons baksida via starka magneter och kan ge ett nytt utseende, förbättrat ljud eller en projektor. När det gäller modulerna kommunicerar de med mobilen via en serie stift på telefonens baksida.
Om man bara vill ändra telefonens utseende kan man köpa till ett nytt bakstycke som kan vara tillverkat av plast, nylon, trä eller läder.
Lenovo Moto Z har en 5,5 tums AMOLED display med 2560×1440 pixlar och detta ger en pixeltäthet på 535 ppi. Det rör sig med andra ord om en väldigt bra, skarp display med utmärkt betraktningsvinkel. Under denna display sitter en fyrkantig fingeravtrycksläsare.
Den har 4 GB i Ram minne samt ett internminne på antigen 32 eller 64 GB. Internminnet är alltså fullt tillräckligt för de flesta och dessutom finns plats för ett MicroSd kort.
Eftersom det här är en toppmodell har den förstås den senaste topp processorn från Qualcomm nämligen Snapdragon 820. Processorn är fyrkärnig och är på 2,2 GHz.
Här råder med andra ord inte brist på Kraft eller snabbhet.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har optisk bildstabilisator samt laser autofokus.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 2600 mAh vilket kan tänkas vara för lite med tanke på skärmens storlek och den kraftfulla processorn.  Framtiden  får utvisa hur bra batteri tiden är. Batteriet stödjer dock snabbladdning vilket förstås är en stor fördel. Du som ofta är på språng hinner ändå ladda batteriet helt eller nästan helt fullt innan du behöver ge dig iväg igen.
I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port. Detta är den nya standarden, en standard som fortfarande är ganska ovanligt och som på grund av det fortfarande kan ställa till problem.
Med mobilen får man en adapter och orsaken till det är att luren helt saknar hörlursuttag. Adaptern är alltså till för att du ska kunna koppla vanliga hörlurar till USB uttaget. Alternativet är att köpa hörlurar med USB Typ C.
Som vanligt när det gäller operativsystemet får du den senaste versionen i det här fallet Android 6.0.1 Marshmallow samt ett i det närmaste rent system.
Lenovo Moto Z har en mycket fin design och topp prestanda så den blir väldigt intressant. Förutom detta har den också Moto Mods vilket gör mobiltelefonen rätt så unik. Exakt när den kommer att börja säljas här i Sverige och hur mycket den kommer att kosta är ännu okänt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar