Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 14 juni 2016

Moto ModsMoto Mods är olika moduler med olika funktioner som man kan köpa till sin Lenovo Moto Z eller Lenovo Moto Z Force mobiltelefon. Eftersom dessa smartphones har samma storlek passar samma moduler båda telefonerna och tillverkaren Lenovo har meddelat att modulerna också ska passa ihop med framtida, kommande mobiltelefoner.
Man fäster på ett enkelt sätt modulen på mobiltelefonens baksida med hjälp av inbyggda starka magneter. Det enda du behöver göra är att föra modulen mot mobilens baksida.
På baksidan i lurens underkant sitter 16 olika kontakter med vilka man ansluter den aktuella modulen.När du sätter på en Moto Mod känner mobilen att den är där och ställer in allt automatiskt.
Samtliga moduler har egna batterier vilket är bra eftersom det förlänger batteri tiden så att du kan använda modulernas olika funktioner under en längre tid. Först när modulens batteri är helt förbrukat börjar den använda mobiltelefonens batteri.
För tillfället finns det tre olika Moto Mods nämligen en Moto Insta-Share projektor med vilken du till exempel kan visa vad som syns på telefonens display på en vit vägg. Det finns förstås många användnings områden för en sådan projektor och den är kompakt och lätt att ta med sig. Du kan visa dina bilder från semestern, film eller varför inte använda mobiltelefonens projektor på arbetet. Det vill säga om du har den typen av arbete där man sitter i möten och avger rapporter.
JBL SoundBoost är en kraftfull högtalare med ett stativ som gör det möjligt att ställa mobilen på högkant för att rikta ljudet mot dig.
Den tredje modulen är Incision offGrid Power Pack som helt enkelt är ett extra batteri som man fäster på mobilens baksida och därmed får upp till 22 timmar extra batteri tid.
Lenovo säger att fler moduler är under utveckling.
LG G5 har också moduler men eftersom telefonens batteri sitter fastmonterat i deras moduler blir man tvungen att stänga av mobiltelefonen varje gång man vill byta modul och det behöver man inte göra på Lenovos modeller.
Lenovos konstruktion är dessutom mycket lättare att byta.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar