Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 16 juni 2016

Samsung Galaxy S7 Active


Samsung Galaxy S7 Active är en tålig smartphone med topp prestanda vilket tyvärr ofta har varit väldigt ovanligt i den här sortens mobiltelefoner. Tillverkaren Samsung har dock de senaste åren lyckats ta fram tåliga mobiler med bra specifikationer och det är förstås bra att konkurrensen ökar på detta område så att vi får bättre telefoner.
Naturligtvis är den tjockare och mer robust än den vanliga Samsung Galaxy S7 eftersom den ska tåla mycket mer.
Den är i det närmaste okrossbar och det är praktiskt taget omöjligt att oavsiktligt förstöra luren.
Samsung Galaxy S7 Active är IP68 Certifierad vilket innebär att den kan vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Detta är något som också den vanliga modellen klarar.
Den är MIL-STD-810G Certifierad och tål salt, damm, fuktighet, regn samt vibrationer.
Denna smartphone har en AMOLED display på 5,1 tum och den har 1440×2560 pixlar.
Pixeltätheten landar på 576 ppi.
Det rör sig alltså om en otroligt bra display. Just att ha mycket bra displayer är något som Samsungs flaggskeps mobiler är kända för.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
I hemknappen under displayen sitter en fingeravtrycksläsare vilket gör inloggningen säker. Tidigare mobiltelefoner i Active serien har inte haft denna funktion så det är en stor förbättring mot tidigare.
Samsung Galaxy S7 Active har en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,1 GHz. Denna processor är en ny topp processor så den är mycket kraftfull och snabb. Många av årets flaggskeps mobiler har samma processor.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Det finns med andra ord gott om plats för dina personliga applikationer och filer.
Den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 4000 mAh och dessutom stödjer mobiltelefonen snabbladdning så den klarar av att ladda batteriet sextio procent fullt på 30 minuter. Telefonen har Quick Charge 2.0.
Denna smartphone går även att ladda trådlöst.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är som förväntat av en toppmodell Android 6.0 Marshmallow.
En tålig smartphone med så här pass bra prestanda kostar naturligtvis mycket. Priset hamnar runt 795 dollar vilket motsvarar ungefär 6600 kr och det är ju inte direkt billigt. Det är fortfarande oklart om telefonen kommer att säljas i Sverige och med tanke på att föregångaren aldrig nådde hit är det nog inte särskilt troligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar