Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 11 juli 2016

Honor 5XHonor är Huaweis budgetmärke som är tänkt att konkurrera i mellansegmentet och erbjuda en mer premium design till ett relativt billigt pris. Honor 5 X är en av dessa mobiltelefoner.
Den är konstruerad av en kombination av borstad metall och plast samt är relativt tunn med sin tjocklek på mm. Både toppen och botten består av plast men baksidan och kanterna är av högkvalitativ aluminium. Fronten över och under displayen på 5,5 tum består även den av plast. Detta förmodligen för att spara in på tillverkningskostnaden.
Displayen har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 401 ppi. Också detta är ett område man har sparat in på. De flesta toppmodeller har en QHD display men det här är å andra sidan ingen sådan.
Det sitter en fingeravtrycksläsare på baksidan en bit under kameralinsen på 13 Megapixlar. Kameran har 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den framåtriktade kameran är på 5 Megapixlar.
Telefonen har en fyrkärnig Snapdragon 616 processor på 1,5 GHz. Den modell som säljs i Europa har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Det finns även en annan modell med ett Ram minne på 3 GB och med i övrigt samma specifikationer. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Honor 5X kommer med operativsystemet Android 5.1.1 Lollipop förinstallerat men det är möjligt att uppdatera till Android 6.0.1 vilket fortfarande är den senaste uppdateringen av systemet även om Android 7.0 väntas släppas inom kort.
Huawei kör med ett hårt skinn som kallas EMUI 4.0. Det gör att det sätt allt är upplaggt är helt och ibland delvis annorlunda än ett rent Android. Om du aldrig har provat eller ägt en smartphone från Huawei tidigare rekomenderar jag dig därför att gå till en butik och testa systemet lite innan ett köp. Det finns nämligen en risk att du inte alls tycker om Huaweis skinn.
En Honor 5X har numera ett pris runt 2500 kr och det är ett bra pris med tanke på vad man faktiskt får för pengarna.
Man får ju en väldesignad smartphone med bra byggkvalitet och med bra prestanda. Byggkvaliteten når förstås inte riktigt upp till konkurrenten HTCs imponerande byggkvalitet hos deras flaggskeps mobiler av aluminium men man hamnar inte långt ifrån och HTC har en mångårig erfarenhet av att konkstruera mobiler av metall.
När det gäller prestandan är det inte alltid viktigast att ha topp specifikationer utan det allra viktigaste är hur de olika delarna sammarbetar och hur du använder din lur.
Om du till exempel är en person som sällan eller aldrig spelar tekniskt avancerade spel kanske du inte behöver den starkaste processorn som finns för tillfället. Om du inte brukar använda din telefon för att ta bilder behöver du inte ha den bästa kameran och så vidare. Det är helt enkelt dina personliga behov som styr vilken smartphone du ska välja.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar