Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 22 juli 2016

Honor 8Huawei har nyligen presenterat Honor 8 som är en prisvärd unibody mobil. Honor är ett undermärke till Huawei och de tar fram bra mobiltelefoner med konkurrenskraftiga priser.
Honor 8 har nästan samma specifikationer som toppmodellen Huawei P9 men kostar betydligt mindre än denna.
Mobilen är byggd av en kombination av aluminium, plast och glas vilket ger ett premium intryck. Både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas och runt lurens kanter löper en ram av aluminium.
Eftersom bakstycket är täckt av glas innebär det att risken för fingeravtryck och fläckar blir stor. Likt hos de flesta smartphones med samma sorts design behöver du torka av din mobiltelefon ofta under dagen.
På baksidan sitter två kameralinser och den ena tar bilder i färg och den andra i svartvitt precis som hos Huawei P9. Detta är tänkt att bland annat ge skarpare bilder genom att kombinera ihop de bilder de olika kamerorna tar till en bild. Kamerorna har 12 Megapixlar och har laser autofokus.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
En bit under kameralinserna sitter en fingeravtrycksläsare.
Displayen är på 5,2 tum och har 1080×1920 pixlar.
Mobilen drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 950 processor på 2,3 GHz. Detta är en kraftfull och snabb processor men den är något svagare än den som sitter i Huawei P9. Det bör dock påpekas att skillnaden inte är särskilt stor. Honor 8 finns i tre olika varianter. Basmodellen med ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. En lite dyrare version med ett Ram minne på 4 GB men med samma mängd internminne och en version med ett Ram minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Alla dessa har plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB. Det är bra för ett minneskort är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten och alltså en stor fördel.
Batteristorleken ligger på 3000 mAh och mobiltelefonen stödjer snabbladdning vilket förstås alltid är bra.
I telefonens underkant sitter en USB Typ C port och eftersom det är den nya standarden är mobilen framtids säkrad. Fler och fler mobiltelefoner kommer med den nya standarden men den är trots det fortfarande lite ovanlig. Detta betyder att du troligen inte har en USB kabel som passar din nya smartphone liggande hemma i någon låda så om den kabel som följer med när du köper din nya lur skulle gå sönder får du svårt att fort få tag på en ny. Få fysiska butiker säljer den typen av laddare. Mitt råd är därför att du beställer en extra kabel i samband med dit köp.
Operativsystemet är Android 6.0 Marshmallow men med Huaweis skinn EMUI 4.1 som har ett annat upplägg och funktioner än det som finns hos ett rent Android. Om du aldrig tidigare har ägt en mobiltelefon från Huawei råder jag dig att kolla upp om du gillar systemet innan ett eventuellt köp.
Basmodellen kostar ungefär 300 dollar vilket motsvarar ungefär 2600 kr. Ett eventuellt svenskt pris kommer dock att bli högre än så på grund av den svenska momsen. Det är tyvärr så att mycket prisvärda mobiltelefoner påverkas negativt av detta och inte alls blir lika billiga som de blir i andra länder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar