Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 6 juli 2016

ID2ME ID-1ID2ME ID-1 är något så unikt som en dansktillverkad smartphone som dessutom har ett helt nytt och nytänkande operativsystem. Det rör sig om ett mycket modifierat Android med en cirkulär navigering. Alla applikationer ligger i en cirkel. Avsikten är att tillhandahålla ett alternativ till hur Android vanligtvis ser ut och är samtidigt ett försök att underlätta för användaren. Det operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1 Lollipop men med tillverkarens egna skinn ID.
ID2ME som företaget heter tror på nytänkande och på att konsumenten vill ha en mer personlig smartphone.
Telefonen har en 5 tums display med 1080×1920 pixlar. Det är alltså en HD display och den håller en hög kvalitet. Pixeltätheten landar på 441 ppi och det är fullt godkänt för en mobiltelefon man använder dagligen.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB men det finns möjlighet att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort om man skulle vilja det. Alternativet är att montera in två sim kort istället.
Med två olika sim kort kan du både använda din smartphone privat och i jobbet vilket blir betydligt billigare än att ha två olika mobiltelefoner. Det fungerar även bra för dig som ofta reser mellan två olika länder.
IM2ME ID-1 har en åttakärnig MediTek MTK6752 processor på 1,7 GHz.
Batteristorleken ligger på 2500 mAh och eftersom luren inte stödjer snabbladdning tar det närmare tre timmar att ladda helt fullt.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Själva mobilen har en enkel design. Fronten är helt svart och långsidornas kanter är avrundade för att ge en skön känsla när man håller luren i handen.
Bakstycket som är konstruerad av en blank plast går att ta loss men orsaken till detta är inte för att man ska kunna byta batteri. Batteriet är nämligen fastmonterat. Det är bara av en estetisk anledning. Helt enkelt för att möjliggöra så att man kan byta färg på baksidan. Baksidan är helt plan.
Designmässigt påminner ID2ME ID-1 om Nokias lite billigare modeller.
En ID2ME ID-1 kostar nu betydligt mindre än vid lanseringen i Januari 2016. Den går att finna för 3700 kr.
Eftersom den här mobiltelefonen inte är så känd bland allmänheten kan den vara ett bra alternativ för dig som helst vill ha en mer ovanlig mobil.
1 kommentar:

  1. ID2ME gick i konkurs i februari 2017, och den telefon som jag själv köpte i juni -16 är redan i behov av ett nytt batteri !!! Hur man nu ska få tag i ett sånt? Och hur man nu ska kunna byta det, då det är fast monterat i telefonen??? Man känner sig rätt blåst, på en i övrigt trevlig telefon!

    SvaraRadera