Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 5 september 2016

HTC One A9sHTC One A9s har precis presenterats och den är inte direkt en uppgradering av föregångaren utan tvärtom en nedgradering  och man har valt att ge den sämre prestanda för att få ner priset. Föregångaren HTC One A9 har en premium metall design parat med en prestanda som är vanlig i mobiltelefoner i mellansegmentet men den var allt för högt prissatt när den först släpptes till försäljning och det är något tillverkaren verkar vilja rätta till i den nya modellen.
HTC One A9s har en unibody konstruktion och samma högkvalitativa design, faktiskt är de två olika modellerna rätt lika utvändigt även om vissa detaljer har ändrats. Den vanligt förekommande fingeravtryckläsaren finns på denna smartphone och den sitter i Hemknappen under displayen.
Mobilen har en åttakärnig Mediatek Helio P10 processor på 1,8 GHz.
Den finns i två olika varianter precis som sitt äldre syskon. En modell har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB och den andra har ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Båda har plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
När det gäller HTC One A9 fick vi i Sverige tyvärr bara den sämre varianten så risken finns att det blir på samma sätt som denna gång.
HTC One A9s har en LCD display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar vilket är en stor försämring. Pixeltätheten landar därmed på 294 ppi.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt men man har valt att inte använda optisk bildstabilisator vilket den tidigare modellen hade. Om man inte är stadig på handen riskerar man att få suddiga bilder.
Den främre kameran är på 4 Ultra pixlar.
Detta är inte alls dåliga kameror men de är förstås långt ifrån lika bra som de som sitter i toppmodellen HTC 10.
Föregångarens allra största nackdel var det allt för lilla batteriet som gjorde att batteriet behövde fyllas på under dagen och på det området har denna smartphone sett en liten förändring till det bättre. Den har nu ett batteri på 2300 mAh. Jag personligen anser att detta är ett absolut minimum när det gäller batteristorleken hos mobiltelefoner.
HTC One A9s kommer att nå butikerna i Oktober och priset landar på 3490 kr vilket visserligen inte kan verka så dyrt men med tanke på att man kan nu förtiden kan hitta fantastiska och betydligt bättre mobiltelefoner med ett pris strax under 4000 kr blir det ett lite för högt pris.
Ett annat alternativ är föregångaren HTC One A9 som har bättre specifikationer förutom batteriet då och som numera har ett pris på runt 3500 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar