Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 7 september 2016

LG V20LG V20 har presenterats på IFA Mässan i Berlin och den har en helt annorlunda design jämfört med föregångaren LG V10.
Detta är en stor smartphone byggd av en kombination av metall och plast. Den har samma typ av metall som finns i flygplan och är likt föregångaren en något tåligare lur. Den har MIL-STD 810G certifikation vilket innebär att den är stöt tålig och överlever ett fall från hög höjd.
Den vanligt förekommande fingeravtryckläsaren är placerad på baksidan där pekfingret vilar naturligt när man håller i mobiltelefonen. På baksidan sitter också de två kameralinserna.
Det finns en bakre panel som går att ta loss genom att trycka in en frigörningsknapp som gör det möjligt att själv på ett enkelt sätt byta batteri. Detta är något som allt mer har försvunnit från dagens toppmodeller som ju nästan uteslutande har unibody konstruktioner. Att batteriet går att byta ut är något väldigt bra eftersom det drastiskt utökar lurens livslängd. När batteriet i en mobil med unibody design börjar nå slutet på sin livslängd har också telefonens livslängd upphört. Om du inte väljer att spendera mer pengar på din gamla mobil genom att lämna in den hos en mobil reperatör så att han kan byta batteri.
Designen är enkel och jag tycker att föregångaren har en mer intressant och spännande design.
LG V20 har en QHD LCD display på 5,7 tum och denna har 1440×2560 pixlar. Den har alltså en pixeltäthet på 513 ppi.
En andra display sitter i det övre högra hörnet av den primära displayen och är på 2,1 tum. Detta är en horisontell display som visar app genvägar, meddelanden, missade samtal samt om man så vill en personlig signatur.
LG V20 har ett stort fokus på ljudet och kamerornas kvalitet och funktioner.
På baksidan sitter de två kameralinserna på 16 respektive 8 Megapixlar. Dessa har laser autofokus och dubbel LED blixt.
Här finns till och med optisk bildstabilisator och en vidvinkel lins som hjälper till att ge fina bilder.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
När det gäller ljudet är kvaliteten fantastisk. Telefonen har fyra DACs för att ge ett klarare ljud. Hi Fi DAC Audio upp till 192 kHz, 24 bitars 48 Hz ljudinspelning och aktiv brusredusering ger ett utmärkt ljud både vid lyssning och ljudinspelning. Bang & Olufsen har hjälpa till med ljudinställningarna.  LG V20 är helt enkelt en riktigt bra multimedia mobil som passar dig med höga krav när det gäller sådant. Att lyssna på musik, titta på film eller spela spel blir en ren njutning med den här mobiltelefonen.
Denna phablet har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du väljer att köpa. Den dyrare har förstås mer utrymme.
Det finns också plats för ett minneskort på upp till 256 GB så minneskapaciteten går att utöka på ett lätt och billigt sätt.
Batteriet har ökat från 3000 mAh till 3200 mAh eftersom den tidigare modellen i samma serie hade ett lite för dåligt batteriliv och det är något tillverkaren verkligen vill förbättra. Här finns även Quick Charge 3.0 så att batteriet kan laddas fort om man är på språng. Att ha både ett stort batteri och snabbladdning är en stor fördel.
Denna smartphone har naturligtvis USB Typ C port och den sitter i botten på mobilen.
LG V20 är dessutom den första mobiltelefonen som kommer med den nya uppdateringen av operstivsystemet Android nämligen Android 7.0 Nougat som har många nya funktioner och förbättringar.
LG V20 är en förbättring av den underskattade föregångaren LG V10 som också den är en fantastisk smartphone. Priset på LG V20 är fortfarande okänt men det är helt klart att den inte kommer att bli billig. Den kommer garanterat att ha ett liknande pris som de allra dyraste nyare mobiltelefonerna på marknaden. En obekräftad prisuppgift anger ett pris på 649 dollar vilket direktöversatt blir 5500 kr men det låter för mig allt för lågt. Priset bör i alla fall i början hamna högre än så.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar