Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 27 september 2016

Motorola Moto ZLenovo Moto Z är en tunn modulär smartphone med topp prestanda och fin design. Tjockleken ligger på 5,2 mm.
Framifrån har den en vanlig enkel design men på baksidan är det desto mer spännande. Hela baksidans yta täcks av starka magneter med vilka man fäster valfri modul. Längst ner på bakstycket finns flera guldpläterade kontakter som gör att modulen och mobilen har kontakt med varandra. Moto Mods som modulerna kallas kan ge mobilen mer batteri, bättre ljud eller kan förvandla din smartphone till en film projektor. Dessa moduler köper man seperat och de är ganska dyra men Motorola Moto Z kan också bara användas som en vanlig mobiltelefon. Den har specifikationer som står sig utmärkt i konkurrensen med andra av årets flaggskepps mobiler.
Denna smartphone har en AMOLED display på 5,5 tum och har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 535 ppi. Alltså en väldigt bra display med fantastisk skärpa och färgåtergivning. Men en så bra display drar också mer ström vilket påverkar batteritiden negativt. Displayen skyddas av Gorilla Glas 4. Under displayen i den fyrkantiga Hemknappen sitter en fingeravtryckläsare.
Batteriet är på 2600 mAh och mobiltelefonen stödjer snabbladdning så batteriet kan fyllas på snabbt när man är på språng. Funktionen snabbladdning är en mycket användbar funktion och när man har vant sig med att ha en smartphone med snabbladdning är det svårt att gå tillbaka till en lur utan. Det är helt enkelt väldigt praktiskt.
Bäst är förstås kombinationen stort batteri och snabbladdning men så är inte riktigt fallet här. Tillverkaren Lenovo som numera äger Motorola ville få ned tjockleken på Lenovo Moto Z eftersom man ville undvika en extremt tjock telefon när en modul är fastmonterad på telefonen.
Den bakre kameralinsen sticker ut en hel del från chassit men det finns en anledning till det och det är att kameralinsen ska göra att modulerna ska sitta stadigt på baksidan av mobilen. Kameran är på 13 Megapixlar och har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Den optiska bildstabilisatorn innebär att dina bilder inte blir dåliga ifall du skulle råka vara lite skakig på handen när du tar en bild. Kvaliteten på mobil kameror har på senare år verkligen gått framåt och eftersom detta är en toppmodell har den naturligtvis en utmärkt kamera.
Moto Z har en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz och detta är en typ av processor som är vanlig i årets flaggskepps mobiler. Den är med andra ord både kraftfull och snabb.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant du väljer. Det finns plats för ett MicroSd kort så ifall du skulle behöva mer utrymme i din mobiltelefon finns möjligheten att utöka med ett minneskort.
Denna smartphone har en USB Typ C port i botten av luren men den saknar hörlursuttag. Om du vill lyssna på musik behöver du alltså en adapter till dina standard hörlurar eller investera i ett par trådlösa hörlurar.
Operstivsystemet är Android 6.0.1 Marshmallow men på grund av att Motorola har ett i det närmaste rent operstivsystem kommer denna smartphone att få uppdateringar relativt tidigt. Faktiskt före många andra tillverkares mobiltelefoner. Motorola ägdes tidigare av Google som i sin tur äger operstivsystemet Android. Detta öppna operstivsystem sitter i otroligt många mobiltelefoner där ute så sannolikt har du detta system i just din nuvarande mobil.
Lenovo Moto Z är en spännande och inovativ smartphone som dessutom har fantastisk prestanda fullt jämförbart med andra toppmodeller. Frågan är dock bara hur många som faktiskt vågar köpa en Moto Z. De flesta konsumenter verkar vilja ha samma mobiltelefon som alla andra och vill inte riktigt ha något annorlunda och det är ju lite trist.
En Lenovo Moto Z har ett pris runt 6500 kr och detta pris gäller modellen med mindre internminne. Om du också vill ha någon av modulerna till kommer ju kostnaden för den så det blir ju lite dyrt.
Ett billigare alternativ om du vill ha en modulär mobiltelefon är LG G5 som har ett pris runt 4400 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar