Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 21 september 2016

Samsung Galaxy A9 ProSamsung Galaxy A9 Pro har släppts till försäljning i Indien. Det rör sig om en rejält stor smartphone med unibody design och byggd av en kombination av metall, plast och glas. Den har en ram av aluminum och baksidan och fronten är täckta av ett lager glas som skyddas av Gorilla Glas 4.
Detta är en rejält stor smartphone med en AMOLED display på 6 tum. Displayen har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 367 ppi.
Samsung Galaxy A9 Pro har en åttakärnig Snapdragon 652 processor på 1,8 GHz under chassit.
Den här processorn är en bra budget process som klarar av vanligt användande utan problem.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Ett internminne på 32 GB räcker gott och väl för de allra flesta.
Denna smartphone backas upp av ett enormt batteri på 5000 mAh som klarar upp till tre dagar vid måttligt användande.
Med ett så pass stort batteri tar det naturligtvis lång tid att ladda och med en snabbladdare tar det två timmar och trettio minuter att ladda det helt fullt. Tänk dig hur lång tid det skulle ta med en vanlig laddare.
Telefonen kommer med operstivsystemet Android 6.0.1 Marshmallow men med Samsungs skinn.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Samsung Galaxy A9 Pro saknar USB Typ C port men har en fingeravtryckläsare som är placerad i Hemknappen under den stora displayen.
Den här mobilen passar långt ifrån alla på grund av sin storlek. Det blir svårt att ha långa telefonsamtal eftersom luren är stor och otymplig. Det blir helt enkelt allt för jobbigt att hålla upp mobiltelefonen mot örat under en längre tid. Den blir även svår att ta med sig någonstans då den knappast får plats i en ficka. Du blir tvungen att bära omkring på din mobiltelefon i en väska eller ryggsäck.
Jag personligen föredrar stora mobiltelefoner men den här är för stor enligt min åsikt.
En Samsung Galaxy A9 Pro har ett pris runt 5500 kr och det är ett alleles för högt pris för du kan få en betydligt bättre smartphone för de pengarna. Du kan till exempel få en Huawei P9 för 500 kr mindre än vad denna phablet kostar och den har en metall design och topp prestanda.
Det är viktigt att jämföra och kolla specifikationer innan man köper en ny mobiltelefon för att få det bästa möjliga för sin budget.
Du bör som alltid fundera på vad du värdesätter mest i en smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar