Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 29 september 2016

Xiaomi Mi5s
Xiaomi Mi5s är en ny smartphone med unibody design och topp prestanda. Den är konstruerad av metall och fronten är täckt av ett lager glas. Kanterna i riktning mot baksidan är skönt krökta så luren känns skön att hålla i.
Den har en fingeravtryckläsare som ligger under frontglaset på nedre delen av telefonen och detta är något helt nytt. Det finns något som ser ut som en knapp men den ligger under glaset och finns endast där för att visa var man ska placera fingret när man ska låsa upp mobiltelefonen.
Xiaomi Mi5s finns i två olika varianter. Den ena har ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 64 GB och den andra har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på otroliga 128 GB. Ingen av dessa har en plats för MicroSd kort så det minne som finns i telefonen måste du leva med.
Med så pass mycket internminne som de två varianterna har bör det dock räcka för de allra flesta konsumenter.
Det som driver det hela är en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,15 GHz och denna processor är en helt ny processor och en uppgradering av Snapdragon 820.
Xiaomi Mi5s har en LCD display på 5,2 tum och den har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 428 ppi och det är en skarp och bra display med bra färgåtergivning.
Kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 4 Megapixlar.
Batteriet är på 3200 mAh och mobiltelefonen stödjer snabbladdning genom Quick Charge 3.0. Man kan ladda 83 procent fullt på 30 minuter. Att ha både ett stort batteri och snabbladdning i sin smartphone är en stor fördel som är svår att leva utan när man väl har provat.
Telefonen kommer med Android 6.0 Marshmallow men med Xiaomis egna skinn MIUI 8. Alla mobil tillverkare som har Android som operstivsystem lägger till sin egna stil och funktioner men har Android som grund. Jag personligen föredrar ett mer rent Android som det som bland annat finns i mobiler från Motorola eller allra helst en Nexus mobil som ju har ett helt rent Android.
En Xiaomi Mi5s har ett pris runt 300 dollar vilket direktöversatt blir 3057 kr. Den har som vanligt när det gäller Kinesiska tillverkare ett väldigt bra pris med tanke på vad man får för pengarna. Tyvärr säljs inte Xiaomi Mi5s i svenska butiker utan om du vill ha en måste du beställa en via nätet.
Som vanligt när du tänker skaffa en ny smartphone är det just dina behov som avgör vilken mobil som passar just dig. Du bör fundera igenom hur du brukar använda din mobiltelefon och välja vilken utifrån det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar