Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 2 september 2016

ZTE Axon 7 Mini



ZTE Axon 7 Mini är ett mindre och billigare alternativ istället för toppmodellen Axon 7.
Det rör sig dock inte om en stor storleksskillnad då den vanliga modellen har en display på 5,5 tum och denna istället har en display storlek på 5,2 tum. Displayen har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 424 ppi och det är bra. Skärpan, färgåtergivningen och betraktningsvinkeln är utmärkt och här finns det absolut inget att klaga på. Att ZTE Axon 7 Mini inte har en QHD display som sitt syskon är fördelaktigt för batteritiden. En bättre display drar också mer ström för att hålla igång.
Detta är en fin unibody mobil konstruerad av metall och dess design ger ett mer premium intryck.
På lurens baksida hittar man precis som hos mobiltelefonens äldre syskon en fingeravtryckläsare av hög kvalitet.
Likt hos den närmaste föregångaren har man satsat mycket på ljudet ur högtalarna som dessutom är framåtriktade så ljudet riktas oftast mot dig. De högkvalitativa högtalarna innebär att du när du till exempel lyssnar på musik eller tittar på film får en fantastisk ljudupplevelse.
Denna smartphone har en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 GHz och det är en typ av processor som är framtiden för att sitta i lite bättre budgetmobiler. Alltså billiga mobiltelefoner i mellansegmentet.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Om du vill kan du välja att installera ett minneskort på upp till 256 GB.
Att det finns plast för ett MicroSd kort är en stor fördel och något som har kommit tillbaka i år. Förra året var det färre tillverkare som satsade på den funktionen och det är synd för det är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten.
Denna smartphone har USB Typ C.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på hela 8 Megapixlar.
Detta är bra kameror som ger bra bilder som duger för att läggas upp på sociala medier.
Batteriet är på 2700 mAh.
Storebror ZTE Axon 7 kan räknas som en så kallad flaggskepps dödare. Det vill säga en typ av smartphone som erbjuder i det närmaste samma prestanda och design som de dyra toppmodellerna men till ett betydligt billigare pris. ZTE Axon 7 Mini är inte riktigt en sådan eftersom den inte har lika bra specifikationer men den är ett bra budget alternativ.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar