Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 22 december 2016

Lenovo K6 NoteLenovo K6 Note är en ny budgetmobil som kommer att släppas till försäljning i December 2016. Den har en unibody konstruktion samt är huvudsakligen konstruerad av metall. Kanterna och hörnen är avrundade för att ge en skön känsla i handen. Mobiltelefonen har en enkel design som inte sticker ut i mängden och det är något som är vanligt när det gäller lite billigare mobiler. Om du vill ha en mer unik design får du leta bland dyrare telefoner som kostar minst dubbelt så mycket som Lenovo K6 Note.
Den har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi (pixels per inch). Detta är en okej displayen även om den förstås hamnar långt ifrån de allra bästa displayerna där ute.
Lenovo K6 Note finns i två olika varianter och den ena har ett Ram minnet på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Den andra modellen har ett Ram minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Båda varianterna har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Ett minneskort är ett billigt och enkelt sätt att utöka en mobiltelefons minneskapacitet men i ett sådant kan man oftast inte spara appar. Båda versionerna har dock fullt tillräckligt med inbyggt minne som räcker för de allra flesta konsumenter.
På bakstycket finner man en kamera på 16 Megapixlar. Med autofokus och dubbel LED blixt. En bit under kameralinsen sitter en fingeravtryckläsare.
Telefonen har också bakåtriktade högtalare och dessa har Dolby Atmos ljudförstärkare.
Att ha högtalare på baksidan är den sämsta placeringen av högtalare eftersom dessa täcks ifall mobilen ligger på till exempel ett bord. Den ultimata placeringen av högtalare är i fronten av mobilen eftersom ljudet då oftast riktas mot dig när du till exempel spelar spel eller tittar på film och videos.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteriet är på hela 4000 mAh vilket innebär att man klarar sig en längre period utan att behöva ladda batteriet.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 430 processor på 1,4 GHz.
Lenovo använder ett rent operstivsystem i sina mobiltelefoner och så är även fallet här. System versionen som finns installerad i telefonen från start är Android 6.0 Marshmallow som visserligen inte är den allra senaste uppdateringen men den är relativt ny.
En Lenovo K6 Note har ett pris runt 2400 kr och det är förstås ett överkomligt pris. Men nästan alltid när man betalar ett lägre pris får man räkna med svagare prestanda. Man får helt enkelt det man betalar för men denna smartphone är en bra all-round telefon för dig som inte har allt för höga krav. Den duger gott och väl för sådant som att surfa på nätet, ringa, läsa och besvara sms och mail. Det går också att spela spel men då bör du inte välja de mest tekniskt krävande spelen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar