Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 12 januari 2017

HTC One M9 Prime Camera EditionHTC One M9 Prime Camera Edition är huvudsakligen 2015 års toppmodell med en ny kamera , svagare processor, mindre Ram minne samt internminne men en högre prislapp.
Den har samma unibody konstruktion och är byggd av aluminum av hög kvalitet. Detta är ännu ett exempel på en smartphone som rent designmässigt ser ut som en flaggskepps mobil men som prestanda mässigt är en budgetmobil. Om du skulle basera ditt beslut endast på designen och felaktigt tänka att det här är en toppmodell skulle du snabbt bli besviken. Kolla alltid upp specifikationerna innan ett eventuellt köp så risken att köpa fel smartphone minskar.
När du är medveten om att HTC One M9 Prime Camera Edition är en budgetmobil kan du se att den är en bra all-round telefon som duger för dig som inte kräver det allra mest kraftfulla. Specifikationerna är inte allt men det indikerar hur pass bra en smartphone kan tänkas vara.
Den här fint designade mobiltelefonen släpptes till försäljning i Maj 2016 så den är inte helt ny.
Den har en LCD display på 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar på 441 ppi (pixels per inch).
De flesta av det årets toppmodeller hade ett Ram minne på 4 GB och den här mobiltelefonen har ett Ram minne på 2 GB.
Internminnet är på endast 16 GB vilket kan vara okej ifall du inte brukar installera så mycket applikationer i dina mobiltelefoner.
En hel del av det inbyggda minnet har förbrukats redan innan du packar upp din nya smartphone. Det är alltid så och det är viktigt att känna till att det är på det sättet.
Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB så minneskapaciteten går att utöka på ett billigt och enkelt sätt. Detta är förstås en fördel.
HTC One M9 Prime Camera Edition drivs av en åttakärnig Mediatek MT6795T Helio x10 processor på 2,2 GHz.
Den har en 13 Megapixlars kamera på baksidan som har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Den främre kameran är på endast 4 Megapixlar.
HTC är kända för att ha ett fantastiskt ljud hos sina mobiltelefoner och det gäller även denna mobil. Den har 24 bitars stereo högtalare med Dolby audio. Dessa är på 192 kHz. Du får alltså en utmärkt ljudupplevelse när du spelar spel,tittar på film eller lyssnar på musik. Displayen är däremot lite för liten för att göra mobilen till den perfekta multimedia mobilen. En större display ger en mer njutningsfull upplevelse när det gäller sådana saker eftersom det blir lättare att se vad som finns på skärmen när den har en större storlek.
Det innbyggda batteriet är på 2840 mAh och det är en bra storlek med tanke på den mindre displayen, svagare processorn med mera. Denna smartphone förbrukar helt enkelt mindre ström än en som har en kraftfullare processor och en QHD display istället för en HD display och det bör innebära att batteriet klarar mer än en dag på en laddning.
Jag personligen gillar verkligen den här tillverkarens designspråk. Deras mobiltelefoner och främst då deras flaggskepps mobiler har en lyxig design och man ser direkt att de håller en hög kvalitet.
HTC One M9 Prime Camera Edition är en bra smartphone i detta segment av lite billigare mobiler och den duger gott och väl för personer som mest använder sin mobiltelefon för att ringa och kanske surfa lite lätt under dagen. Däremot passar den nog inte fullt ut den som använder sin mobiltelefon för att spela tekniskt avancerade spel eller tittar på långa videos eller streamad film.
Detta är långt ifrån en dålig smartphone men det gäller att vara medveten om vad man faktiskt köper.
Handla aldrig en ny mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Läs recensioner, kolla upp prestandan och jämför med andra telefoner så att du vet att din nya smartphone passar dina behov.
En HTC One M9 Prime Camera Edition har ett pris runt 5000 kr och det är något för dyrt med tanke på prestandan.
Som en jämförelse kostar toppmodellen HTC One M9 nu runt 4000 kr och det betyder märkligt nog att den bättre mobiltelefonen av dessa två är billigare.
Det billigaste pris jag har hittat för HTC One M9 Prime Camera Edition är 3690 kr och det är ett mer lämpligt pris med tanke på budget specifikationerna hos mobilen. Det priset hittade jag hos Proshop.
Tillverkaren HTC har inte särskilt stor marknadsandel av den totala mobilmarknaden som domineras av Samsung och Apples iPhone. De verkar inte riktigt nå ut med sina produkter och det är väldigt synd för åtminstone deras toppmodeller håller en hög kvalitet och är på samma nivå som konkurrenternas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar