Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 20 januari 2017

ZTE Blade V8 ProZTE Blade V8 Pro är en smartphone i mellansegmentet med en baksida av mönstrad plast och en ram av aluminum.
Den har en enkel men helt okej design parad med bra prestanda som duger för de allra flesta konsumenter.
Den har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 401 ppi. Displayen har 2.5D glas vilket innebär att dess kanter är avrundade och flyter över telefonens kanter på ett fint sätt.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare vilket är något som har gått från att bara finnas hos flaggskepps mobiler till att även finnas hos något dyrare budgetmobiler. Riktiga lågbudgetmobiler har naturligtvis inte sådana.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Den har med andra ord bra med utrymme men dessutom har du möjlighet att stoppa in ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
ZTE Blade V8 Pro har en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och detta är en processor som är tillräckligt snabb för de flesta men som samtidigt inte ligger i topp när det gäller kraft och snabbhet.
Denna smartphone har dubbla kameralinser på baksidan. Båda är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den ena kameran tar bilder i färg och den andra kameran tar svartvita bilder.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteriet är på 3140 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0 och det är ju alltid bra att ha möjligheten att ladda sitt batteri fullt på kort tid.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow och det är inte längre den senaste uppdateringen av systemet.
Eftersom den kommer med Android 6.0 har den funktionen Doze som är en funktion som släcker ned all onödig aktivitet när du lägger din smartphone på ett bord och låter den ligga orörd ett tag.
Detta är en mycket bra sparfunktion som förlänger batteritiden vesäntligt.
Om du vill ha en relativt billig mobiltelefon som är en helt okej all round mobil kan ZTE Blade V8 Pro vara ett utmärkt alternativ förutsat att du inte behöver topp prestanda.
Priset landar på runt 230 dollar vilket motsvarar ungefär 2320 kr men då tillkommer den svenska momsen.
För dig som vill ha topp prestanda till ett billigare pris än vad de vanliga flaggskepps mobilerna kostar rekomenderar jag Axon 7 eller One Plus 3T. Nackdelen med dessa två mobiltelefoner är att du måste köpa dem direkt utan avbetalning. Du behöver därmed ha hela summan på ditt konto när du beställer telefonen.
Undvika att skaffa en ny mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Köp aldrig någonsin en mobiltelefon bara på grund av att du gillar designen för risken är då stor att du får en smartphone som inte passar dig.
Idag finns många smartphones som må se ut som en toppmodell men knappast är det invändigt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar