Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 7 februari 2017

Google PixelGoogle Pixel är en smartphone som släpptes till försäljning i Oktober 2016 och den tar över efter Google's nedlagda Nexus mobiler
som ju var framtagna för att visa hur operstivsystemet Android var tänkt att fungera.
Eftersom Google äger operstivsystemet Android kommer mobilen förstås med den senaste uppdateringen nämligen Android 7.0.1 Nougat och mobiltelefonen kommer fortsätta att få nya uppdateringar den närmaste framtiden och dessutom före alla andra mobiler där ute. Precis som det var för Nexus enheterna.
Runt fingeravtryckläsaren och kameralinsen på baksidan sitter glas men i övrigt är telefonen konstruerad av metall och detta ger mobiltelefonen en unik design. Samtliga kanter och hörn är avrundade vilket gör att telefonen känns skön att hålla i handen.
Google Pixel har en AMOLED display på 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten ligger därmed på 441 (ppi pixels per inch). Displayen har en bra betraktningsvinkeln och utmärkt färgåtergivning samtidigt som den är skarp.
Den skyddas av Gorilla Glas 4.
Kameran på baksidan är på 12 Megapixlar och har Eis, laser autofokus samt dubbel LED blixt medans den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Denna flaggskepps mobil drivs av en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,15 GHz och detta är en snabb och kraftfull processor som gör luren till en riktig arbetshäst. Pixel är faktiskt en av de snabbaste Android mobilerna på marknaden. Detta beror mycket på kombinationen av en topp processor och ett rent operstivsystem som inte tynger ned systemet. Dessutom är denna smartphone oerhört väl optimerad.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB och det finns en variant på 128 GB.
Plats för ett minneskort saknas så det inbyggda minnet är allt man har till förfogande.
Det inbyggda batteriet är på 2770 mAh och det stödjer snabbladdning. Batteriet har en okej storlek men det hade inte skadat ifall det hade varit något större.
Denna smartphone är stänk och dammtålig så den tål åtminstonde att vistas ute i duggregn eller lättare spill men den överlever knappast en vistelse på djupt vatten.
I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port och det är förstås bra då det är den nya standarden för laddningskablar. Alla nytillverkade mobiltelefoner kommer dock inte med denna typ av port ännu och det kan tyvärr fortfarande leda till lite besvär för den som äger en mobil med USB Typ C. Om du råkar glömma din laddare hemma kan det bli svårt att hitta någon arbetskollega eller kompis som har samma laddare. Den gamla typen av laddare passar nämligen inte i din mobiltelefon.
Google Pixel är absolut inte någon billig smartphone. Priset landar på saftiga 8990 kr och det priset avser varianten med mindre internminne.
Om du vill ha en ren Android upplevelse men till ett billigare pris kan du helt enkelt titta på Nexus 6P eller Nexus 5X . Ett annat alternativ är en smartphone från Motorola som en gång i tiden ägdes av Google och som fortfarande satsar på ett rent operstivsystem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar