Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 7 mars 2017

Motorola Moto G5Motorola Moto G5 har anlänt och den är naturligtvis en uppgradering av föregångaren med en uppdaterad design i metall samt förbättrad prestanda. Bakstycket går att ta loss och batteriet är inte fastmonterat så det går lätt att byta ut ifall du skulle vilja det.
Att luren är konstruerad av metall gör att den känns mer premium när det gäller designen.
Den har en LCD display på 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB och om du vill kan du införskaffa ett MicroSd för att på det sättet utöka minneskapaciteten. Du kan sätta in ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Den har en åttakärnig Snapdragon 430 processor på 1,4 GHz. Det rör sig alltså om en processor som är tänkt att sitta i billigare mobiltelefoner så den är knappast något kraftmonster även om den klarar av lättare användning utan problem.
Motorola Moto G5 är en budgetmobil i mellansegmentet men den har trots det en fingeravtryckläsare vilket är lite ovanligt för mobiltelefoner i den här prisklassen. Fingeravtryckläsaren hjälper till att göra så att Moto G5 sticker ut bland konkurrenternas mobiler i samma prisklass.
Den ligger i Hemknappen som är en infäld oval cirkel under displayen.
Telefonen har stöd för den nya Google Assistant som bland annat medför att du kan skicka meddelanden, ringa samtal, navigera i systemet och så vidare bara genom att hålla in Hemknappen. Eftersom detta är en Motorola är operstivsystemet i det närmaste rent vilket enligt min åsikt är en stor fördel och det är bland annat därför den mobiltelefon jag använder dagligen är just en Motorola.
Motorola ägdes tidigare, under några år av Google som ju äger operstivsystemet Android och den positiva inställningen till ett rent operstivsystem utan skinn har legat kvar inom företaget.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat som är ett av de allra senaste uppdateringarna av detta operstivsystem.
Batteriet är på 2800 mAh och stödjer snabbladdning via vad Motorola kallar Turbo Power.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Motorola Moto G5 är vattentålig på så sätt att den klarar av lättare regn och spill men inte överlever att tappas på djupt vatten.
Denna smartphone har ett pris runt 2000 kr och för de pengarna får du mycket mobiltelefon. Den duger gott för de allra flesta men om du har höga krav på prestanda är detta inte en lämplig smartphone för dig.
Det är ju hur du brukar använda din smartphone som avgör vilken mobil som passar just dig. Detta varierar väldigt från person till person och det är förstås viktigt att fundera igenom vilka specifikationer och krav på design du har.
Köp aldrig en mobiltelefon på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut. En smartphone som har en tilltalande design behöver inte vara lika bra invändigt.
https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar