Sony Xperia XZ


Sony Xperia XZ som släpptes 2016 visade att Sony fortfarande kan tillverka kompetenta mobiltelefoner igen. Den har topp prestanda men tyvärr en intetsägande design. Baksidan är av metall men den nedre bottendelen består av plast och långsidornas kanter är avrundade vilket gör att telefonen är skön att hålla i.
Personligen gillar jag inte riktigt den här mobiltelefonens​ design. Jag tycker helt enkelt att den har en för enkel och tråkig design som inte imponerar.
Den må vara en utmärkt all-round mobil men den ger ingen konkurrens mot sina främsta konkurrenter. Få personer köper mobiltelefoner från Sony nu för tiden.
Sony Xperia XZ har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten ligger på 424 ppi.
Detta är en fantastisk, skarp display med bra färgåtergivning och det faktum att det inte är en QHD display ger fördelen av en längre batteritid.
Den har en åttakärnig Snapdragon 820 processor på 2 GHz samt ett RAM minne på 3 GB. Det inbyggda minnet är på 32 eller 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. På ett MicroSd kort går det däremot oftast inte att spara appar vilket man bör vara medveten om.
Sony Xperia XZ har en bakre kamera på hela 23 Megapixlar och den har laser autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 13 Megapixlar.
Mobiltelefonen har ett stort batteri på 2900 mAh och det stödjer också snabbladdning via Quick Charge 3.0 så batteriet går att ladda fort när det väl är slut.
I lurens​ underkant sitter en USB Typ C port och den har även en fingeravtryckläsare, något som de allra flesta flaggskepps mobiler har nu för tiden.
Sonys dyrare smartphones har vanligtvis en IP68 Certifiering och det gäller även den här mobiltelefonen och det innebär att den kan klara av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Vattentålighet är en funktion som Sony var tidiga med hos sina mobiler.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men det är uppgraderbart till Android 7.0 Nougat som är en av de nyare versionerna av systemet. Det är naturligtvis alltid bra att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt eftersom det förbättrar mobilens prestanda och funktioner.
Detta är en av många fördelar med att investera i en dyrare toppmodell eftersom dessa nästan alltid får uppdateringen av systemet, vilket billigare budgetmobiler sällan får tillgång till.
En  Sony Xperia XZ har ett pris runt 5490 kr och då får man mycket bra specifikationer men en lite trist design.
Det är alltid dina behov som avgör vilken mobil du ska välja. Köp aldrig en ny smartphone på impuls utan att först titta på specifikationerna, funktionerna​ och byggkvaliteten.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Xiaomi Mi 10 Pro

Bästa flaggskepps mobilerna 2024