Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 4 april 2017

Sony Xperia E5Budgetmobilen Sony Xperia E5 som kom ut på marknaden i Maj 2016 och den har en kompakt, fin men enkel design som inte sticker ut i mängden. Den har den vanliga Sony designen med en rektangulär och platt konstruktion samt avrundade hörn. Den liknar väldigt mycket Sony Xperia XA som även den är en billigare mobiltelefon.
Ingendera av dessa två olika mobiler är något att skämmas over när man tar upp den ur fickan.
Sony Xperia E5 har en LCD display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. På en smartphone med en display i denna storlek är antalet pixlar fullt tillräckligt för att ge en skarp och bra färgåtergivning. Betraktningsvinkeln är dock inte den allra bästa.
Det som driver det hela är en fyrkärnig Mediatek MT 6735 processor på 1,3 GHz och detta kombineras med ett Ram minne på 1,5 GB samt ett internminne på 16 GB. Ett so litet inbyggt minne är på gränsen till för litet för dagens användare men om du inte brukar installera så mycket applikationer kan det vara tillräckligt. Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB men på det går det inte att spara appar så det hjälper inte upp minneskapaciteten fullt ut. Långt ifrån alla känner till att det är på det sättet och tror att det är okej att skaffa en mobil med ett mindre internminne om den har plats för ett MicroSd kort. Detta är alltså en felaktig uppfattning.
Sony Xperia E5 har en bakre kamera på 13 Megapixlar som har autofokus och LED blixt. En så pass bra kamera är ganska ovanligt för en smartphone i den här prisklassen.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 2300 mAh och det kan tyckas litet men med tanke på den svagare prestandan förbrukar den här luren mindre ström så den klarar ändå en dag på en laddning. Eftersom detta är en budgetmobil saknas snabbladdning och trådlös laddning. Det finns inte heller någon fingeravtryckläsare.
En billigare mobiltelefon som denna kan passa dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa, dig som vill ha en extra mobiltelefon eller som ett barns första smartphone.
Som vanligt när du köper en ny mobiltelefon bör du välja en mobiltelefon som passar dig och det sätt du brukar använda din smartphone. Man ska aldrig köpa en mobiltelefon på impuls för då riskerar du nämligen att köpa helt fel telefon.
Hos fenzie.se kostar en Sony Xperia E5 1873 kr.
https://www.fenzie.se/product/sony-f3311-xperia-e5-black

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar