Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

lördag 15 april 2017

Sony Xperia XZsSony Xperia XZs är en mindre uppgradering av föregångaren Xperia XZ. De båda mobiltelefonerna delar design, processor, display samt har samma stereohögtalare och batteri.
Telefonerna har en rektangulär design men långsidorna är avrundade för att ge en skön känsla i handen när man håller i mobiltelefonen. Toppen och botten är däremot helt plana. Kanterna är av plast men baksidan är av metall. Detta ger lurarna en enkel men unik design och naturligtvis rör det sig om den nu så populära unibody konstruktionen.
Det som skiljer denna smartphone mot föregångaren är först och främst de förbättrade kamerorna.
Huvudkameran är på 19 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 13 Megapixlar. Den bakre kameran har rörelsespårning som gör att kameran är redo att ta bilder innan du ens har hunnit trycka in kameralinsen och den kan filma i super slow motion.
Fingeravtryckläsaren på lurens högra långsida sitter i Hemknappen och den reagerar oerhört snabbt. Att låsa upp mobilen med förslagsvis tummen är säkert och effektivt.
Xperia XZs har även en USB Typ C port och snabbladdning via Quick Charge 3.0.  Likt många tidigare toppmodeller från Sony är den IP68 Certifierad vilket innebär att den kan ligga på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz och har ett Ram minne på 4 GB. När det gäller internminnet har den 32 eller 64 GB beroende på vilken variant du väljer att köpa.
Den har en LCD display på 5,2 tum och har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi. Det betyder att den har en HD display istället för en QHD display som de flesta konkurrenters flaggskepps mobiler men man ser ingen direkt skillnad och en mobiltelefon med en QHD display förbrukar mer ström.
Det inbyggda batteriet är på 2900 mAh och det är exakt samma storlek som hos den tidigare modellen.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat vilket är den allra senaste uppdateringen av systemet och det är förstås alltid bra att ha den senaste uppdateringen av Android i sina mobiltelefoner.
Sony Xperia XZs är en väldigt bra smartphone med en tjusig mer premium unibody design och topp prestanda men frågan är dock om det hjälper upp försäljningen för Sony har på senare år verkligen fått kämpa i uppförsbacke. Deras mobiltelefoner säljer inte i samma mängder som de borde men det är tyvärr inget unikt för just Sony. På en marknad där iPhone och Samsung dominerar är det helt enkelt svårt för andra att få marknadsandelar.
En Sony Xperia XZs kommer att ha en prislapp runt 5990 kr och den kommer att släppas till försäljning nu i April 2017.
Du kan få föregångaren Sony Xperia XZ för 500 kr mindre och då är frågan om en förbättrad kamera är värd det högre priset.

https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar