Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 24 maj 2017

Xiaomi Mi6


Xiaomi är en kinesisk mobil tillverkare som är ganska okänd här i Sverige och som inte säljer sina mobiltelefoner officiellt här.
Likt Meizu, Oppo och One Plus erbjuder deras produkter mycket för pengarna.
Xiaomi Mi6 är deras senaste flaggskepps mobil och den är en stor succe i hemlandet Kina. När den först släpptes till försäljning sålde den slut på rekordtid och det kan man förstå för Xiaomi Mi6 är en ellegant, lyxig unibody mobil med fantastisk prestanda.
Fronten och baksidan består av ett lager glas och kanterna består av metall. Den har med andra ord den nu vanliga designen för flaggskepps mobiler. Framifrån är glasets kanter böjda så att de ser ut att flyta ned över telefonens kanter.
I Hemknappen under displayen sitter en fingeravtryckläsare. Baksidans långsidor är böjda vilket gör att Xiaomi Mi6 känns skön att hålla i handen.
Denna smartphone har dubbla bakre kameror likt många andra mobiltelefoner nu för tiden. En av de första tillverkare som satsade på dubbla kameror var HTC och nu har fler och fler satsat på denna funktion.
De båda bakre kamerorna​ är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Mi6 har en LCD display på 5,2 tum och den har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 428 ppi ( pixlar per tum ).
Mobiltelefonen är en unibody konstruktion och den har ett visst skydd mot väta men tål knappast att tappas på djupt vatten. Däremot överlever mobilen lättare regn eller spill.
Ram minnet är på hela 6 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB. Luren drivs av den senaste topp processon från Qualcomm nämligen en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,5 GHz och detta är exakt samma processor som sitter i Samsung Galaxy S8. Xiaomi Mi6 är alltså ett riktigt kraftmonster som klarar av det mesta utan problem. Få mobiltelefoner där ute har ett Ram minne på 6 GB. En annan smartphone som man kan nämna är One Plus 3T men den har en äldre processor än den här mobiltelefonen.
Det inbyggda batteriet är på 3350 mAh och det stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och dessutom har mobilen en USB Typ C port och det är förstås bra. På den här mobiltelefonen hittar du tråkigt nog inget hörlursuttag så om du vill lyssna på musik i hörlurar måste du skaffa sådana med USB Typ C kabel men nackdelen med det blir att du inte kan lyssna och ladda batteriet samtidigt. Alternativet är att köpa Bluetooth hörlurar.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 men med Xiaomis egna skinn MIUI 8.0. Att ha den senaste versionen av systemet vilket man har här är en stor fördel eftersom detta innebär att man har ett system med de allra senaste funktionerna och förbättringarna.
Xiaomi Mi6 har ett pris runt 360 dollar för basmodellen och det motsvarar ungefär 3400 kr. Om du vill ha en Xiaomi Mi6 får du dessvärre betala mer än så men den kommer fortfarande ha en billig prislapp med tanke på vad man faktiskt får för pengarna.
Hos Tabletkungen kostar en Xiaomi Mi6 med ett internminne på 64 GB 4295 kr och det är förstås otroligt billigt.


https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar