Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 1 juni 2017

Essential PH-1


Essential PH-1 är en kommande smartphone från Andy Rubin en av operstivsystemet Androids​ grundare.
Denna smartphone har en stor display som dominerar hela fronten av mobilen. Sedan Xiaomi Mi Mix kom ut på marknaden har det sakta blivit mer vanligt med extremt tunna kanter runt displayer på så sätt att i stort sett hela framsidan består av en skärm och det är Essential PH-1 ännu ett exempel på. Samsung Galaxy S8 är ett annat exempel.
Telefonen  är konstruerad av en kombination av titanium och ett keramiskt material. Själva chassit är rektangulärat men lätt avfasade kanter.
Den har en LCD display på 5,7 tum och den har 1312×2560 pixlar så pixeltätheten landar på 504 ppi.Essential PH-1 har årets senaste topp prestanda med en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz och ett Ram minne på 4 GB. Internminnet är på otroliga 128 GB och det finns ingen plats för ett MicroSd kort men det är knappast nödvändigt med så pass mycket inbyggt minne.
På baksidan av keramik sitter två kameralinser på 13 Megapixlar och dessa har laser autofokus och LED blixt. En av kameralinserna tar färgbilder och den andra tar bilder i svartvitt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 3040 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel och något som är svårt att leva utan när man väl har vant sig med att kunna ladda batteriet extremt fort. Om du vill ladda ditt mobil batteri ändå fortare kan du vid laddning tillfälligt aktivera flygplansläget för därmed stängs de flesta bakgrunds funktioner som drar ström av och ditt batteri laddar alltså snabbare.
Det är ett bra tips man kan använda sig av om man skulle ha bråttom iväg någonstans.
På mobiltelefonens baksida sitter en fingeravtryckläsare och Essential PH-1 har också en modulär design som medför att du om du skulle vilja det kan köpa till moduler men det är förstås inte nödvändigt.
Det har gjorts försök med modulär design tidigare men det har inte direkt slagit igenom och jag tror inte att den här luren ska ändra på detta.
Min personliga åsikt är att många konsumenter är lite fega när det gäller att köpa mobiltelefoner​ från mindre tillverkare och det är förstås synd för man kan hitta fantastiska smartphones även bland deras produkter. För mig känns det lite tråkigt att man endast följer den stora massan och köper mobiltelefoner från samma tillverkare som kompisar, arbetskamrater och bekanta. Det är betydligt mer intressant att ha en smartphone som är mer unik och som sticker ut i mängden. Av den anledningen tror jag att Essential PH-1 inte kommer att säljas i stora mängder.
En Essential PH-1 har ett pris runt 750 dollar vilket motsvarar ungefär 6940 kr.https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar