Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 14 juni 2017

Honor 9Honor 9 är nu lanserad och det är precis som föregångaren en flaggskepps mobil med ett lite billigare pris. Den når först Kina och ska senare i sommar börja säljas i Sverige.
Den har en liknande design som föregångaren Honor 8. Det vill säga att den är konstruerad av metall, plast och glas på så sätt att ramen runt lurens kanter består av metall och fronten och baksidan täcks av ett lager glas. Under glaset består baksidan av plast på samma sätt som andra mobiltelefoner med samma material kombination.
Baksidans långsidor är fint avrundade och telefonens baksida blänker fint. Ljus speglas på ett tjusigt sätt på dess yta.
Hos föregångaren sätt fingeravtryckläsaren på lurens baksida men den har nu flyttats till mobilens front och du hittar nu knappen under displayen. I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar. Fler och fler mobiltelefoner kommer i framtiden komma med den sortens port och det innebär att du inte kan ladda din nya smartphone med en gammal laddare. Den passar helt enkelt inte i porten.
På baksidan sitter dubbla kameror.


Kameralinserna som ligger parallelt med varandra är på 20 och 12 Megapixlar och har autofokus, dubbel LED blixt samt optisk zoom. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Processorn är en åttakärnig HiSilicon Kirin 960 på 2,4 GHz och RAM minnet ligger på 4 eller 6 GB beroende på vilken variant av Honor 9 du väljer. Det finns även olika varianter vad gäller internminnet. En modell har ett inbyggt minne på 64 GB och en annan har ett inbyggt minne på hela 128 GB och med ett så pass stort internminne behövs det knappast något MicroSd kort men det finns ändå plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Displayen är av typen LCD och den har 1080×1920 pixlar och är på 5,2 tum.
Pixeltätheten landar på 428 ppi och det är förstås en bra och skarp display med fördelen att det inte är en QHD display. Om Honor 9 istället hade haft en QHD display hade batteritiden påverkats negativt eftersom en sådan förbrukar mer ström.
Det inbyggda batteriet är på 3200 mAh och det är förstås en bra storlek med tanke på mobiltelefonens skärmstorlek.
Honor 9 har Android 7.0 Nougat installerad redan när du öppnar kartongen och startar upp din nya smartphone för första gången.
Den har en prislapp runt 400 dollar vilket motsvarar ungefär 3700 kr och ett eventuellt svenskt pris kommer förmodligen att bli något högre på grund av den svenska momsen.
Honor är Huaweis undermärke som satsar på att ta fram prisvärda, billigare mobiltelefoner.
Om du är ute efter en fantastisk smartphone till ett riktigt bra pris är One Plus 3T ett till och med bättre alternativ eftersom den ligger i samma prisklass men har på vissa punkter en bättre prestanda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar