Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 19 juli 2017

Lenovo P2


Lenovo P2 är en budgetmobil i mellansegmentet som släpptes till försäljning i September 2016.
Detta är en smartphone vars allra största fördel är dess gigantiska batteri på 5100 mAh och trots det stora batteriet är telefonen fortfarande relativt tunn med en tjocklek på 8,5 mm.
Lenovo P2 är till största delen konstruerad av metall men den övre och undre delen av mobiltelefonen består av plast och det syns tydligt på mobilen när du tittar på den.
I fronten under displayen sitter en fingeravtryckläsare vilket är något som har börjat dyka upp hos lite billigare mobiltelefoner numera. Tidigare var fingeravtryckläsare förbehållet toppmodellerna.
Displayen är en AMOLED display på 5,5 tum och den har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 401 ppi. Displayen är skarp och har en bra betraktningsvinkel och bra färgåtergivning.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB men det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB så minneskapaciteten går att utöka på ett enkelt sätt. Telefonen har en budget processor av bättre kvalitet, nämligen den effektiva och batterisnåla åttakärniga Snapdragon 625 på 2 GHz. Denna processor tillhör visserligen inte de allra mest kraftfulla men den orkar ändå med lite mer krävande arbetsuppgifter så den duger för tekniskt avancerade spel till exempel.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Dessa kameror kan ge okej bilder vid bra ljusförhållanden men får kämpa i betydligt mörkare miljöer och det märks att kameralinserna sitter i en budgetmobil.
När man väljer en billigare mobiltelefon får man helt enkelt räkna med lite svagare prestanda och ju mindre du betalar ju mer behöver du kompromissa med specifikationerna.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow men det är uppgraderbart till Android 7.0 Nougat som är en av de nyare uppdateringarna av systemet.
Det inbyggda batteriet på 5100 mAh stödjer snabbladdning men den typen av laddare medföljer tyvärr inte förpackningen så den behöver du köpa separat ifall du vill kunna använda den funktionen. Med laddaren du får på köpet går det att ladda mobilens batteri men det tar betydligt längre tid.
Lenovo P2 är en fantastisk budgetmobil med en prestanda och funktioner som gör den till en utmärkt all-round mobil som passar dig som har höga krav på batteritiden. Det inbyggda batteriet klarar lätt av mer än en dag på en laddning men hur ofta du behöver ladda batteriet påverkas förstås alltid av hur du använder din smartphone. Om du till exempel spelar spel eller tittar på streamad film långa stunder i sträck töms naturligtvis batteriet betydligt fortare än om du endast använder den för att ringa något enstaka telefonsamtal. Om du vill ha en mobiltelefon med en imponerande batteritid, bland den bästa på marknaden och samtidigt inte vill kompromissa allt för mycket med specifikationerna är Lenovo P2 ett självklart alternativ.
Lenovo P2 har en prislapp runt 3000 kr och det är ett bra pris med tanke på vad du får för pengarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar