Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 13 september 2017

iPhone X


iPhone X ( uttalas iPhone 10) är den mest påkostade av Apples tre nya smartphones.
Den heter iPhone X eftersom Apple iPhone i år firar sitt tioårs jubileum.
Displayen dominerar fronten och går från kant till kant precis som en del nya mobiltelefoner och precis som andra telefoner har den dubbla bakre kameror.
iPhone X har en helt ny design och det är förstås alltid bra när en tillverkare förnyar sig inland. Det blir ju rätt så trist med en liknande design om och om igen. Baksidan täcks nu av ett lager glas och hörnen och kanterna är avrundade för att ge en skön känsla i handen och för att mobiltelefonen ska se finare ut rent designmässigt.
iPhone X saknar fingeravtryckläsare och har istället något Apple kallar Face ID som gör att du kan låsa upp din mobiltelefon bara genom att titta på displayen. Telefonen känner helt enkelt igen ditt ansikte.
För första gången någonsin hos en iPhone finns nu trådlös laddning via Quick Charge och det är en funktion som många konkurrenter har haft i många år. Apple är sällan först med funktioner utan de hoppar ofta på tåget långt efter alla andra men det betyder naturligtvis att tekniken har hunnit förbättras med åren och det är väl en fördel att telefonerna har en teknik som fungerar bra.


iPhone X har den största displayen som någonsin suttit i en iPhone men mobilen är trots det tunnare och kortare än iPhone 7 Plus.
Den har en AMOLED display på hela 5,8 tum och displayen har 1125×2436 pixlar så pixeltätheten blir 485 ppi. Naturligtvis håller displayen en hög kvalitet och har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel samtidigt som den har en fantastisk skärpa.
iPhone X är IP67 Certifierad vilket innebär att den kan vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Den har alltså inte samma skydd som till exempel Samsung Galaxy S8 som är IP68 Certifierad.
Denna flaggskepps mobil drivs av en sexkärnig Apple A11 Bionic processor samt har ett Ram minne på 3 GB. Internminnet är på 64 eller 256 GB och det finns inte plats för ett minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka. Det inbyggda minnet är dock så pass stort att det borde räcka till för de allra flesta användare.
Den främre kameran är på 7 Megapixlar och de bakre huvudkamerorna är båda två på 12 Megapixlar och har autofokus optisk bildstabilisator, 2× optisk zoom och fyra LED blixtar.
Apple avslöjar som vanligt inte batteriets storlek men det stödjer snabbladdning och trådlös laddning. Den kan ladda batteriet 50 procent fullt på trettio minuter vilket är en stor fördel.
Den billigare varianten med ett inbyggt minne på 64 GB har ett pris runt 11500 kr och det är förstås mycket pengar att lägga ut på en mobiltelefon men Apple slipper ju även två något billigare modeller.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar