Essential PH-1 har gått ner rejält i pris.


Essential PH-1 är för att informera er som inte känner till mobiltelefonen en flaggskepps mobil med topp prestanda och konstruerad av dyra material. Den har en stor display som dominerar hela fronten, en ram av titanium och en baksida av keramik. Detta är en ny smartphone från en helt ny tillverkare som backas upp av Andy Rubin som är en av personerna som tog fram  operstivsystemet Android.
Essential PH-1 har nu sjunkit rejält i pris sannolikt på grund av att telefonen har floppat försäljningsmässigt.
Inte för att det är en dålig smartphone utan anledningen till de låga försäljnings siffrorna är att få ens känner till att mobilen existerar.
Tillverkaren har inte på långa vågar lyckats med marknadsföringen lika bra som OnePlus som är ett jämförbart exempel. OnePlus lyckades med billiga medel göra reklam för sina produkter.
Essential PH-1 har en otroligt lyxig design och till det pris man tar är det en väldigt bra deal. Den kostar nu 499 dollar vilket motsvarar ungefär 4400 kr men tänk på att frakt och eventuella importavgifter tillkommer på priset. Det går inte att köpa telefonen direkt i butik så den måste beställas från utländska nätbutiker.


Mobiltelefonen har en LCD display på 5,7 tum med 1312×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 504 ppi.
Displayen når nästan ända ut i kanterna och har en nu populär konstruktion när det gäller displayen.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Denna display är skarp och har bra färgåtergivning och betraktningsvinkeln är även den utmärkt.
Naturligtvis har telefonen ett i det närmaste rent operstivsystem och har den senaste uppdateringen av detta system. Nämligen Android 8.0 Oreo.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB med så mycket inbyggt minne behövs knappast något MicroSd kort så det saknas.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz och den processorn är en topp processor med mycket kraft och snabbhet.
På lurens baksida sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 13 Megapixlar och har laser autofokus och LED blixt.
Det går att ta fina bilder med kamerorna men det är inte de bästa mobil kamerorna där ute.
Det innbyggda batteriet är på 3040 mAh och stödjer snabbladdning.
I mobiltelefonens underkant hittar du en USB Typ C port.
När du köper en Essential PH-1 får du en unik flaggskepps mobil med ellegant design parat med den senaste topp prestandan och detta till ett billigare pris än hos de flesta likvärdiga konkurrenters mobiltelefoner.
Jag personligen föredrar mobiltelefoner som inte är så vanligt förekommande hos min omgivning. Jag vill gärna ha något mer ovanligt och därmed mer spännande och det är kul att hitta de dolda diamanterna som inte alla känner till. Det är därför mobiltelefoner som Essential PH-1, Xiaomi Mi Mix 2 och OnePlus 5 intresserar mig.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.