Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 18 oktober 2017

Huawei Mate 10 Pro


Huawei Mate 10 Pro är den av två nya flaggskepps mobiler från kinesiska Huawei som kommer att släppas till försäljning i Sverige. De har en delvis lika design med kanter av metall och glas både på fronten och baksidan men fingeravtryckläsaren har flyttats från fronten till baksidan och displayen täcker en ändå större del av mobiltelefonens framsida. Displayen går nästan från kant till kant precis som den nuvarande trenden bland toppmodellerna nu är. En trend som startades av Xiaomi med deras flaggskepps mobil Xiaomi Mi Mix.
Detta är inte enda skillnaden mellan de två olika modellerna. Huawei Mate 10 Pro har en AMOLED display på 6 tum med 1080×2160 pixlar och Huawei Mate 10 har istället en LCD display på 6 tum med pixlar.
Huawei Mate 10 Pro är också damm och vattentålig genom en IP67 Certifiering vilket innebär att den tål att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och det är förstås alltid bra.
Processorn är en egentillverkad åttakärnig HiSilicon Kirin 970  processor på 2,4 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB men det saknas plats för ett minneskort så den minnesmängd som finns vid start måste räcka.
Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och internminnet är där på 128 GB.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och på bakstycket finner du dubbla kameralinser. Den ena på 20 Megapixlar och den andra på 12 Megapixlar och de har laser autofokus, zoom och dubbel LED blixt. Kamerorna är som vanligt framtagna i sammarbete med Leica. Detta borgar för möjligheten att ta fantastiska bilder. Huaweis toppmodeller har oftast väldigt bra kameror.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning. Den kan ladda batteriet 58 procent fullt på 30 minuter och det är förstås alltid en fördel att ha möjligheten att snabbt fylla upp batteriet ifall man är på språng.
Telefonen kommer med Android 8.0 Oreo men med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI version 8.0. Huawei har valt att hoppa från version 5.0 till 8.0 för att ha samma numrering som operstivsystemet Android.
Huawei Mate 10 Pro är en toppmodell och som sådan kommer den med den senaste tekniken och topp prestandan och ett flaggskepp är alltid ett säkert kort ofta utan kompromisser. Däremot innebär detta också att de majoriteten av tiden är dyra. Just billigare mobiltelefon du väljer ju mer behöver du kompromissa med specifikationerna.
Huawei Mate 10 Pro kommer att ha en prislapp runt 8000 kr..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar