Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 31 oktober 2017

Motorola Moto Z2 Play


Motorola tog sin modulära design till mellansegmentet förra året och nu har de följt upp den med Motorola Moto Z2 Play som har ett par förbättringar.
Den nya modellen är tunnare och har denna gång en baksida av metall. Detta är en förbättring jämfört med föregångaren som har en baksida täckt av ett lager glas och som därmed drar till sig fingeravtryck.
I övrigt är telefonen designmässigt lik föregångaren av en naturlig anledning. Eftersom dessa mobiltelefoner har en modulär konstruktion behöver mobilerna ha samma storlek och form för att passa ihop med tidigare års moduler. Om man till exempel har en Motorola Moto Z och vill uppgradera vill man ju inte bli tvungen att köpa nya moduler ifall man har köpt sådana till sin tidigare smartphone.
Moto Z2 Play har en AMOLED display på 5,5 tum och har 1920×1080 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi.
Displayen ger livfulla färger och djup svärta samt bra betraktningsvinkel.
Luren har en åttakärnig Snapdragon 626 processor på 22 GHz under chassit.
Den har ett Ram minne på 3 eller 4 GB samt ett internminne på 32 eller 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Som många moderna mobiltelefoner har den en fingeravtryckläsare och USB Typ C port. Fingeravtryckläsaren sitter placerad under displayen och det går även att navigera med knappen genom att svepa med fingret över läsaren. På så sätt kan du slippa skärmknapparna och får mer ledigt utrymme på displayen.
Moto Z2 Play har ett inbyggt batteri på 3000 mAh och stödjer snabbladdning så telefonen kan ladda femtio procent fullt på trettio minuter.
Batteriet klarar en dag på en laddning vid vanligt användande. Om du tittar på streamad film eller gör något mer krävande får du förstås ladda oftare.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har dubbel LED blixt, den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har laser autofokus och LED blixt.
Kamerorna ger bra bilder vid bra ljusförhållanden men hamnar långt ifrån de allra bästa kamerorna där ute. De som sitter i toppmodellerna. Detta är en route i mellansegmentet och ingen flaggskepps mobil.
Motorola Moto Z2 Play är en väldigt bra smartphone med en unik funktion, nämligen möjligheten att koppla på så kallade Moto Mods som ger mobilen fler funktioner.  De fästs enkelt på telefonens baksida.
Motorola Moto Z2 Play kommer med operstivsystemet Android 7.1.1 Nougat vilket är en färsk version av systemet men utan att vara den allra senaste uppdateringen.
Om du är inriktad på att spela tekniskt avancerade spel är det här förmodligen ingenting för dig men annars bör den duga gott och väl.
En Motorola Moto Z2 Play har ett pris runt 3990 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar