Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 1 november 2017

Vkworld Mix PlusVkworld Mix Plus är en superbillig smartphone med ett pris på runt 1000 kr. Tänk dock på att det är vad du betalar för själva telefonen för när du beställer produkter från utländska nätbutiker tillkommer ofta importavgifter så det egentliga priset blir något högre.
Ett billigt pris innebär i stort sett alltid svagare prestanda och i vissa fall en enkel design. Du får ju alltid vad du betalar för men i vissa fall kan du få mer för pengarna.
Vkworld Mix Plus har en enkel rektangulär design och kanterna är helt plana. Den är helt konstruerad av plast med ett lager glas ovanpå och runt lurens kanter sitter en ram av metall.
Baksidan består av blänkande glas som tyvärr drar till sig fingeravtryck så mobiltelefonen behöver torkas rent ofta.
På denna baksida hittar du kameralinsen  samt otroligt nog en fingeravtryckläsare. Det är imponerande att en så billig smartphone har en fingeravtryckläsare och om du skulle spendera samma summa i Sverige skulle du absolut inte få en sådan.


Vkworld Mix Plus har en display på 5,5 tum och denna display har 1280×720 pixlar.
Displayen når nästan ända ut i kanterna i tre riktningar av fyra. Toppen och långsidorna har tunnare ramar än hos vanliga mobiltelefoner och det medför att mobiltelefonen blir mindre än den annars skulle ha blivit.
På grund av att det inte finns någon plats för en kameralins ovanför displayen har den istället flyttats ned till mobilens nedre del. Det betyder att du behöver vända mobiltelefonen upp och ner när du tänker ta en selfie.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har dubbel LED blixt och autofokus. Mix Plus är en billig budgetmobil så förvänta dig inte de allra bästa kamerorna där ute. Vid bra ljusförhållanden kan de ge okej bilder.
Det inbyggda batteriet är på 2850 mAh och bör klara minst en dag på en laddning utan problem.
I Vkworld Mix Plus överkant hittar du Micro USB porten och hörlursuttaget. Placeringen av USB porten är lite märklig då den normalt brukar vara placerad i botten hos de flesta telefoner och dessutom finns det ju mer plats i lurens underdel.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB men minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 32 GB.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig Mediatek MTK6737 processor på 1,3 GHz.
Processorn är en budget processor och detta medför att telefonen knappast är den allra kraftfullaste så du får ibland stå ut med att den till exempel öppnar appar lite långsamt men utan att vara en katastrof.
Om du tidigare har ägt en toppmodell märker du tydligt en skillnad men det här är förstås en betydligt billigare mobiltelefon.
I fall du har en budget runt 1500 kr och vill ha en så bra mobiltelefon som möjligt för pengarna är den här eller likvärdiga smartphones från Kina ett bra alternativ eftersom de ger mycket mer för pengarna.
När du letar efter en mobiltelefon som kostar lika mycket här i Sverige får du ett mindre Ram minne och internminne och du får leva utan fingeravtryckläsare.
Nackdelen är att Kina inte har samma garantier som i Sverige och om du får en defekt produkt kan det ta lång tid innan du får en ny. Du har inte heller möjligheten att känna på luren innan du bestämmer dig. Om du köper en smartphone här i landet kan du enkelt besöka närmaste butik som säljer elektronik för att titta på den telefon du funderar på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar