Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 20 december 2017

iPhone X


iPhone X eller iPhone 10 som den också heter ( bokstaven X är den romerska siffran för 10) är ett stort, välbehövligt steg framåt för Apple. Den har en designmässig uppgradering och nya funktioner samt naturligtvis förbättrad prestanda.
Telefonen saknar nu både fingeravtryckläsare och Hemknapp så hela systemet styrs nu med hjälp av svepningar med fingret på displayen. Detta upplägg innebär att det kan ta lite tid att vänja sig med hur iPhone X fungerar.
Om du är en person som inte står ut med eller har svårt att klara av förändring är denna smartphone alltså inte för dig.
Man låser nu upp mobilen med Face ID. Den känner helt enkelt igen ditt ansikte och låser upp displayen när du tittar på den. Denna funktion har funnits hos smartphones med Android som operstivsystem under lång tid men hos iPhone har man verkligen satsat på att göra upplåsningen ändå säkrare.Detta är en flaggskepps mobil med en display som täcker nästan hela fronten. Baksidan är av plast täckt av ett lager glas och kanterna består av rostfritt stål. iPhone X känns premium i handen. Med tanke på att den kostar från 11200 kr måste den helt enkelt ha en lyxig design och de senaste funktionerna och topp specifikationer. Det rör sig trots allt om den allra dyraste toppmodellen på marknaden och då man betalar så mycket pengar måste man ju få en fantastisk produkt.
Den har en AMOLED display på 5,8 tum med 1125×2436 pixlar så pixeltätheten blir 458 ppi. Detta är en skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Mobiltelefonen drivs av en sexkärnig Apple A11 processor på 2,39 GHz.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 64 GB och 256 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer men den saknar plats för ett minneskort.
På baksidan sitter dubbla kameralinser på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator, fyra LED blixtar samt 2xOptisk Zoom.
Den främre kameran är på 7 Megapixlar. Kamerorna håller en hög kvalitet och anses av många vara en av de bästa kamerorna där ute.
Det inbyggda batteriet är på 2716 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning. Batteriet kan laddas femtio procent fullt på trettio minuter vilket är en fördel.
iPhone X är den första mobiltelefonen tillverkad av Apple som har stöd för trådlös laddning vilket är en funktion som har funnits i många år hos mobiltelefoner med Android som operstivsystem. Apple är ytterst sällan först med någonting utan tar andras funktioner och förbättrar dessa.
Operstivsystemet är iOS 11.1.1 och det är förstås den senaste uppgraderingen av systemet.
Jag personligen föredrar mobiler med Android som operstivsystem men om jag var tvungen att beställa en iPhone till mig själv skulle det utan tvekan bli den här.
Orsaken är den nya inovativa designen med nya intressanta inställningar och funktioner. iPhone X är dock på tok för dyr och det existerar många betydligt billigare mobiltelefoner som även de har en mer unik design och topp prestanda. I Mina ögon är ingen smartphone där ute värd den här prislappen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar