Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 6 december 2017

När är det dags för en uppgradering?


Det kommer hela tiden en ständig ström av nya smartphones inom alla kategorier av mobiltelefoner. Detta betyder att man som intresserad konsument hela tiden blir utsatt för frestelser eftersom det dyker upp nya spännande mobiltelefoner nästan dagligen.
Den bästa tiden att byta ut sin mobiltelefon är efter att man har använt den i två år och det finns många anledningar till att gränsen går där för de allra flesta användare. I alla fall oss som använder våra mobiltelefoner som de är tänkta att användas, nämligen som en kraftfull minidator. Normalt användande är för mig när man förutom att använda sin smartphone som en telefon ( för att ringa samtal) även använder den för att surfa på nätet, betala räkningar, spela spel eller titta på streamad film. Om du i stort sett endast brukar ringa samtal och skicka sms behöver du inte uppgradera like ofta.
När man har använt sin smartphone ett tag tappar den sitt flyt helt enkelt på grund av att de applikationer som du har installerat ofta uppdateras och därmed äter upp minneskapaciteten hos din mobil. Din mobiltelefon arbetar därför saktare än när den var helt ny. Dessutom arberar apparna på i bakgrunden vilket också det påverkar mobiltelefonen i negativ riktning.
I takt med att våra mobiler bara blir kraftfullare och kraftfullare ställs mer och mer krav på batteriet. Från det ögonblick du laddar din smartphones batteri för första gången börjar det förlora lite av sin kapacitet och när du har laddat batteriet i två års tid har det blivit så pass dåligt att du blir tvungen att ladda det väldigt ofta under dagen. Till slut kommer batteriet dö, det vill säga helt enkelt sluta att fungera.
Med dagens populära unibody konstruktion kan du inte längre enkelt byta ut ditt batteri
så när batteriet är slut behöver du beställa en ny mobiltelefon.


Sedan har du naturligtvis också förslitnings skador på telefonens chassi som medför att mobiltelefonen blir mindre kul att använda. Om du har tappat din smartphone i backen är risken att den har fått skador även hos vissa delar inne i luren.
Värt att nämna är att tillverkare oftast efter två till tre år upphör att skicka ut uppdateringar av operstivsystemet och det är förstås alltid en nackdel att inte få nya versioner av systemet. Detta gäller dock mest dyrare toppmodeller då billiga budgetmobiler i de flesta fall aldrig nås av någon uppdatering överhuvudtaget.
Majoriteten av alla människor som beställer en smartphone gör det via sin mobiloperatör och betalar mobiltelefonen via sitt abonnemang och oftast är mobilen helt betald efter två år så då är det naturligt att beställa en ny mobiltelefon precis då.
Ytterligare en anledning till en uppgradering kan vara att man efter ett par år tröttnat på sin gamla mobiltelefon och gärna vill ha en ny fräsh modell med ny design, nya funktioner samt bättre specifikationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar