Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 20 februari 2018

Sony Xperia L1 Vs Sony Xperia L2


Sony Xperia L1 och Sony Xperia L2 är två billigare modeller i Sonys sortiment av mobiltelefoner. Detta är mobiltelefoner som knappast passar den som vill och behöver det kraftfullaste där ute och som baserar sitt val av smartphone på specifikationerna. Däremot fungerar de utmärkt vid lättare användning. Att surfa på nätet, titta på streamad film eller YouTube videos går utan problem och att spela mobil spel går oftast också bra även om laddningstiden kan kännas något långsammare.
Båda dessa budgetmobiler har designmässiga likheter och har ungefär samma storlek, det finns dock vissa saker i designen som skiljer åt. Sony Xperia L2 har bland annat en fingeravtryckläsare som sitter på mobilens baksida och Sony Xperia L1 saknar helt fingeravtryckläsare. I övrigt delar de samma rektangulära design men de har avrundade kanter vilket innebär att de blir skönare att hålla i handen.
Båda telefonerna är konstruerad av plast.


Sony Xperia L1 och Sony Xperia L2 har en LCD display på 5,5 tum med 720×1280 pixlar. Pixeltätheten landar på 267 ppi.
De har samma fyrkärnig processor nämligen en Mediatek MT6737T processor på 1,5 Ghz.
Båda har plats för ett minneskort på upp till 256 GB men där upphör likheterna.
Sony Xperia L1 har ett RAM minne på 2 GB och ett inbyggt minne på 16 GB medans Sony Xperia L2 har ett RAM minne på 3 GB och internminnet är istället på 32 GB.
Mobiltelefonerna har varsin bakre huvudkamera på 13 Megapixlar med autofokus och LED blixt men när det gäller föregångaren Sony Xperia L1 har den en främre kameralins på 5 Megapixlar, Sony Xperia L2 har en på 8 Megapixlar.
Sonys kameralinser brukar hålla en bra kvalitet och åtminstone ge helt okej bilder vid bra ljusförhållanden.
Sony Xperia L1 har ett inbyggt batteri på 2620 mAh och Sony Xperia L2 har ett batteri på 3300 mAh så på den fronten har det skett en stor uppryckning och det är förstås alltid bra att ha ett större batteri. Eftersom processorn och displayens storlek är densamma hos båda lurarna har Sony Xperia L2 fått en bättre batteritid så den sistnämnda bör klara nästan två dagar på en laddning i jämförelse med Sony Xperia L1 som klarar en dag på en laddning.
Dessa mobiltelefoner har en USB Typ C port i botten men ingen av dessa är vattentåliga.
Om man endast tittar på specifikationerna är naturligtvis Sony Xperia L2 en bättre smartphone men om man också lägger in ett värde i priset är ju Sony Xperia L1 betydligt billigare. En Sony Xperia L1 har ett pris runt 1800 kr och en Sony Xperia L2 har ett strax under 3000 kr. Det blir en prisskillnad på 1200 kr och det är en stor skillnad men samtidigt får du en bättre prestanda. Om det är värt så mycket mer kan bara du avgöra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar