Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 22 februari 2018

Xiaomi Redmi 5 Plus


Xiaomi Redmi 5 Plus har i princip samma design som Xiaomi Redmi Note 4 förutom då displayen som nu har bildförhållandet 18:9 och nu alltså täcker mer av fronten av mobilen.
När du tittar på telefonens baksida består den mittersta delen av metall men toppen och botten är tillverkad av plast och tyvärr har plasten inte exakt samma färg som resten av chassit. Om detta är viktigt för dig eller inte har någon betydelse beror helt på din smak. Hörnen och kanterna är avrundade vilket medför att telefonen ligger skönt i handen och det förhöjer intrycket av mobilens design vesäntligt.
Xiaomi Redmi 5 Plus har börjat säljas nu i Februari 2018.
Mobiltelefonen har en fingeravtryckläsare och den sitter på baksidan, en bit under kameralinsen.
Xiaomi Redmi 5 Plus har en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar och det är förstås en stor display men det faktum att mobiltelefonen har en display med bildförhållandet 18:9 vilket ger en mer kompakt smartphone.
Displayen är en bra sådan med tillräckligt med skärpa och en bra färgåtergivning.
Denna smartphone har en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz samt ett Ram minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB. Det finns även en billigare variant med ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Båda dessa smartphones har plats för ett minneskort på upp till 128 GB.
Den här mobiltelefonen hamnar med tanke på prestandan i mellansegmentet och processorn är en relativt snabb och effektiv sådan.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Batteriet är på hela 4000 mAh och bör klara minst en dag på en laddning. Batteriet stödjer snabbladdning och det är förstås en fördel eftersom det underlättar betydligt när man snabbt kan fylla på ett tomt batteri igen.
Xiaomi Redmi 5 Plus kommer med operstivsystemet Android 7.1.2 Nougat men med Xiaomis egna skinn MIUI som ligger långt ifrån ett rent operstivsystem.
Xiaomi säljer inte sina produkter oficoffici här i Sverige så om du vill ha en Xiaomi Redmi 5 Plus blir du tvungen att beställa den från en utländsk nätbutik och eftersom det räknas det som import. Det betyder att den svenska momsen och eventuella importavgifter tillkommer på priset.
Alliexpress säljer den bättre varianten för strax under 1500 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar