Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 21 mars 2018

HTC Desire 12


HTC Desire 12 är en kommande budgetmobil med en display med bildförhållandet 18:9 som kommer att släppas till försäljning i April här i Sverige.
Fokus ligger på designen istället för prestanda så denna smartphone är knappast något kraftmonster.
Mobiltelefonen är konstruerad av plast, metall och glas och baksidan är täckt av ett lager akrylglas. Hörn och kanter är avrundade vilket medför att telefonen ligger skönt i handen och det förhöjer även intrycket av telefonen design.
Den här mobiltelefonen saknar helt fingeravtryckläsare men den större modellen HTC Desire 12 Plus har en fingeravtryckläsare som sitter på baksidan.
Telefonen kommer med den gamla microUSB porten istället för den nya USB Typ C porten.Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 720×1440 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 293 ppi. Skärmstorleken gör luren lämplig som multimedia enhet.
HTC Desire 12 drivs av en fyrkärnig Mediatek MT6739 på 1,3 GHz och detta är en processor som brukar sitta i mobiltelefoner i den här prisklassen.
RAM minnet är på 3 GB samt har ett inbyggt minne på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Med tänk på att kameralinserna sitter i en budgetmobil och inte i en flaggskepps mobil innebär naturligtvis att de inte håller den allra högsta kvaliteten men de bör ge fullt godkända bilder vid bra ljusförhållanden. De flesta av dagens mobil kameror har en tillräckligt bra kvalitet för att ge bilder som duger för sociala medier.
Det inbyggda batteriet är på 2730 mAh.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo som är en färsk version av systemet vilket är en fördel. Att ha en så färsk version av operstivsystemet som möjligt är alltid bra eftersom du därmed får nya funktioner och eventuella buggar åtgärdas.
HTC Desire 12 har en mer premium design och har en utmärkt konstruktion så personer som fattar beslutet på vilken mobil de ska skaffa endast baserat på det designmässiga riskerar att bli besvikna. Det blir lite som att köpa något som ser ut som en Ferrari på utsidan men invändigt ha komponenter från en Golf.
Men om du inte har så höga krav att du behöver ha en kraftfull toppmodell utan mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite lätt på nätet är HTC Desire 12 ett bra alternativ.
Den har dessutom ett väldigt överkomligt pris på strax över 2000 kr.
För de pengarna får du en helt okej smartphone som duger för dig som inte har så höga krav på prestanda eller som någons första mobiltelefon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar