Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 28 mars 2018

Huawei P20


Huawei P20 har presenterats och det rör sig om en flaggskepps mobil från Huawei och det medför att den har topp prestanda och funktioner men samtidigt en väldigt påkostad design. Detta är med andra ord inte direkt en smartphone med ett överkomligt pris.
Huawei P20 har allt som krävs av en toppmodell i den här prisklassen.
Framsidan tas upp nästan helt av en display som når långt ut på kanterna precis som trenden hos flaggskepps mobilerna är nu.
Framsidan påminner en hel del om iPhone X. Den här mobiltelefonen är välbyggd med den nu så populära designen med glas och metall. När en telefon har en baksida täckt av ett lager glas blir den lätt hal och de drar lätt till sig fingeravtryck och smuts och det är förstås den stora nackdelen med den typen av design. Fördelen däremot är att dessa mobiltelefoner oftast känns mer lyxiga än mobiler tillverkade av plast.


Huawei P20 har ingen IP Certifiering så den är inte vattentålig och den saknar ett hörlursuttag. Den har dock en USB Typ C port och en fingeravtryckläsare som sitter under displayen.
Den främre kameralinsen är på 24 Megapixlar och är en Leica lins med funktionen Face Unlock.
De båda bakre kamerorna är på 12 Megapixlar och 20 Megapixlar som tar svartvita bilder. Här finns hybrid zoom, optisk bildstabilisator samt AIS.
De bakre kameralinserna kan ta fantastiska bilder med bra färgåtergivning och detaljer.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB och den drivs av en åttakärnig Kirin 970 processor på 2,4 GHz och det är en super kraftfull, snabb och effektiv processor som klarar av allt utan problem.
Huawei P20 har ett inbyggt batteri på 3400 mAh och batteriet bör klara mellan en dags användning till en och en halv dag beroende på hur ofta du använder din smartphone under dagen och till vad du använder den till. Om du spelar spel och tittar på streamad film töms mobiltelefoner fortare än ifall du mest ringer och surfar på nätet.
Displayen är LCD display på 5,8 tum med 1080×2244 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 429 (ppi pixels per inch). Denna display har bildförhållandet 18:9. En stor, skarp display med bra färgåtergivning som lämpar sig utmärkt för multimedia konsumtion så som att spela spel, titta på YouTube eller streamad film.
Telefonen kommer med operstivsystemet Android 8.1 Oreo men med Huaweis skinn Emotion UI 8.1 som är ett hårt anpassat skinn som hamnar långt ifrån ett rent Android.
En Huawei P20 kostar 6490 kr och släpps till försäljning den 16 April.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar