Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 12 mars 2018

LG K10 (2018)


LG K10 är en fin, billig mobiltelefon med en bra byggkvalitet och godkända specifikationer. Bakstycket är konstruerat av metall men övre och undre delen av denna baksida är tyvärr av plast vilket drar ned intrycket av mobilens design något. Baksidan är avrundade och det medför att telefonen ligger skönt i handen.
På baksidan sitter en fingeravtryckläsare och den sitter tillräckligt långt nedanför den bakre kameralinsen för att undvika aovsiktliga fingeravtryck eller smuts på linsen.
LG K10 (2018) planeras att släppas till försäljning i April 2018 och mobiltelefon presenterades på Mobile World Congress i Barcelona nu i år.
Det är en budgetmobil med okej prestanda och som passar den som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite lätt under dagen.
Däremot passar den inte riktigt dig som använder din smartphone för att spela tekniskt avancerade spel eller tittar på streamad film eftersom telefonen inte är så kraftfull eller har en stor skarp display.Displayen är en LCD display på 5,3 tum med 720×1280 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 277 ppi (pixels per inch).
Den har alltså långt ifrån den bästa displayen där ute men det innebär inte att den är helt värdelös. Detta är en okej display som duger för dig som inte har allt för höga krav på displayens kvalitet men det rör sig om en budgetmobil och därmed kan man inte ha allt för höga krav. Man får ju det man betalar för.
Mobilen har en åttakärnig Mediatek MT6750 processor på 1,5 GHz samt ett Ram minne på 2 GB. Det inbyggda minnet är på 16 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre är på 13 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
LG K10 saknar den nu relativt vanliga USB Type C porten och har istället den gamla microUSB porten.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh.
Operstivsystemet är Android 7.1.2 Nougat som är en äldre version av systemet och det är förstås synd eftersom det alltid är bra att ha en så färsk version som möjligt.
Både LG och Samsung är koreanska mobil tillverkare men den sistnämnda tillverkaren säljer betydligt mer mobiltelefoner och det är förstås tråkigt för LG tillverkar ofta väldigt bra mobiltelefoner, minst lika bra som Samsungs.
Prislappen på LG K10 är fortfarande okänd och mycket hänger på prissättningen av den här luren. Om den blir riktigt billig kan den möjligen stå sig i den hårda konkurrensen. Klart är dock att det är en budgetmobil så den kommer att kosta betydligt mindre än flaggskepps mobilerna.
Föregångaren LG K10 (2017) kostar som ett riktmärke 1990 kr så priset bör bli något högre.
Idag behöver man inte skaffa en toppmodell för att få en bra upplevelse när man använder sin mobiltelefon, lägstanivån är numera ganska hög.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar