Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 5 mars 2018

Sony Xperia XZ2 Compact


Sony Xperia XZ2 Compact är en ny kompakt smartphone med en för Sony uppfräshad design. Telefonen är inte längre lika rektangulär och platt som tidigare mobiltelefoner från denna tillverkare. Hörn, kanter och baksidan är mer avrundade och det var verkligen på tiden att Sony gjorde en rejäl uppryckning designmässigt, deras tidigare design var långt ifrån tråkig men efter många år med samma typ av design blir det dags att Andra lite.
Sony Xperia XZ2 Compact är huvudsakligen konstruerad av plast men har en ram av metall som löper runt lurens kanter. Detta till skillnad mot den vanliga Sony Xperia XZ2 som också har en baksida av plast men den är täckt av ett lager glas.
Sony Xperia XZ2 Compact är framtagen för att passa er som föredrar en mindre mobil som underlättar enhandsfattning.
Telefonen har en fingeravtryckläsare och den hittar man på baksidan, en bra bit under kameralinsen och det är förstås en fördel eftersom risken att missta kamerans lins för att vara fingeravtryckläsaren helt försvinner. En smutsig kameralins ger sämre bilder.
Xperia XZ2 Compact är IP68 Certifierad så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Att ha en smartphone som är lite extra tålig skadar naturligtvis aldrig och det är bra att till exempel fortfarande kunna tala i telefon även om man vistas ute i regn.


Displayen är en LCD display på 5 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 483 ppi (pixels per inch) och displayen har det nu så populära bildförhållandet 18:9. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
En bra, skarp display med andra ord.
Den här mobiltelefonen kommer med operstivsystemet Android 8.0 Oreo som är en av de nyare versionerna av systemet. Sony har på senare tid blivit en av de allra bästa mobiltelefonerna när det gäller att ha färska versioner av operstivsystemet i sina flaggskepps mobiler.
Mobiltelefonen har en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz samt ett Ram minnet på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB. Om du väljer den här luren har du knappast problem med för litet minne och det är naturligtvis bra.
Den bakre kameran är på 19 Megapixlar och har EIS, laser autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 5 Megapixlar och har EIS.
Telefonen har 24 bitars stereo högtalare som ger ett högt och klart ljud.
Batteriet är på 2870 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det är en bra batteristorlek med tanke på mobilens skärmstorlek, sedan är ju snabbladdning också oerhört praktiskt. Sony Xperia XZ2 Compact saknar tyvärr trådlös laddning vilket storasyskonet Sony Xperia XZ2 har.
Jag personligen gillar Sonys mobiltelefoner och tycker att de ofta har en fin men enkel design och samtidigt håller en hög kvalitet.
Tråkigt nog är Sony en av många tillverkare som kämpar med att lyckas sälja sina smartphones i tillräckligt högt antal på en marknad som domineras av Apple och Samsung. Det finns betydligt fler mobiltelefon tillverkare än dessa två som man kan se som ett bra val när man ska skaffa en ny mobiltelefon.
Sony Xperia XZ2 Compact är en flaggskepps mobil så du får därför topp prestanda om du skulle välja att skaffa en.
Sonys mini varianter har oftast samma topp specifikationer som den vanliga, större versionen till skillnad från många andra tillverkare som brukar ge mini modeller svagare prestanda. Det ger Sony ett stort plus i kanten.
En Sony Xperia XZ2 Compact har ett pris runt 5990 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar