Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 24 april 2018

Motorola Moto G6 Plus


Motorola Moto G6 Plus är den större och mer kraftfullare av tre nya mobiltelefoner i G-serien. Den kostar 500 kr mer än den vanliga Motorola Moto G6 och hamnar prismässigt runt 3000 kr.
Den är konstruerad av en kombination av metall, plast och glas likt många andra mobiltelefoner numera. Den har en ram av metall men mobilen i övrigt består av plast som har täckts av ett lager glas. Displayen har bildförhållandet 18:9. Designmässigt påminner den här och de tre övriga modellerna om Motorola Moto X4 och det är en bra sak.
Likt Motorola Moto G6 har den en främre fingeravtryckläsare som sitter under displayen och den har även USB Typ C port.
Denna smartphone är inte vattentålig men den tål lättare stänk.


Displayen är en stor LCD display på 6 tum med 2160×1080 pixlar och som sagt med bildförhållandet 18:9 vilket innebär att den passar utmärkt för multimedia konsumtion. Skärmen håller en hög kvalitet med bra skärpa, färgåtergivning och betraktningsvinkel. Glaset skyddas av Gorilla Glas 3.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB men på minneskort går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av systemet.
Motorola Moto G6 Plus drivs av en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz och detta är en typ av processor som brukar sitta i lite dyrare budgetmobiler. Det vill säga budgetmobiler i mellansegmentet.
En fördel med Motorolas mobiltelefoner förutom prissättningen är att de använder ett i det närmaste helt rent operstivsystem.
Moto G6 Plus kommer med systemversion Android 8.0 Oreo.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 12 och 5 Megapixlar med dubbel autofokus och dubbel LED blixt. Kameralinserna sammarbetar för att det ska bli möjligt att ta bilder med oskarp bakgrund och för att ge bättre bilder i mörkare miljöer.
Det inbyggda batteriet är på 3200 mAh och stödjer snabbladdning.
Batteriet bör klara minst en dag vid vanligt användande men om du brukar använda din smartphone för att titta på streamad film eller spela spel drar telefonen förstås mer batteri.
För mig personligen är Motorola Moto X4 mer intressant eftersom den är vattentålig och de dubbla kameralinserna har mer spännande funktioner så som till exempel en vidvinkel lins. Den mobilen kostar dessutom nu endast 2490 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar