Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 2 april 2018

Nuu Mobile G3


Det existerar väldigt många små, okända mobiltillverkare i Kina som säljer sina produkter till billiga priser. Kvaliteten hos dessa mobiltelefoner varierar väldigt mycket så det kan vara svårt att hitta rätt smartphone bland det stora utbudet men när man lyckas kan man göra en bra affär.
Nuu Mobile är en av dessa tillverkare.
Deras nya modell G3 har en premium design med den nu så populära designen med en ram av metall, baksida av plast men täckt av ett lager glas samt en framsida som domineras av en stor display. Baksidan blänker på ett fint sätt men lider av det vanliga problemet med denna sorts konstruktion, nämligen att baksidan drar till sig fingeravtryck och smuts. På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare. Bakstyckets avrundade kanter ger ett skönt och bra grepp i handen.
Det är viktigt att känna till att både glaset på framsidan och baksidan saknar skyddsglas så konstruktionen är skör. Du får absolut inte tappa telefonen i backen för risken är stor att glaset spricker då.
Mobiltelefonen har en USB Typ C port i botten vilket är den moderna typen av port.


På fronten sitter en LCD display på 5,7 tum med 1440×720 pixlar och displayen har bildförhållandet 18:9. Detta innebär att mobiltelefonen är ytterst lämplig som multimedia enhet. Denna display är skarp och klar med okej färgåtergivning.
Skärmen ligger långt ifrån de bästa QHD displayerna där ute men det är förstås inte så konstigt eftersom detta inte direkt är en flaggskepps mobil. Du kan knappast förvänta dig en QHD display hos en budgetmobil som den här.
Nuu Mobile G3 må vara en relativt billig smartphone men den har ändå dubbla bakre kameror och de ger helt okej bilder vid bra ljusförhållanden. Det finns en kameralins på 13 Megapixlar och en på 5 Megapixlar och de har autofokus, digital zoom, face detection och LED blixt.
På framsidan sitter en kameralins på 13 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Nuu G3 har en åttakärnig Mediatek Helio P25 processor på 2,4 GHz och ett RAM minne på 4 GB.
Det inbyggda minnet är på 64 GB och det är förstås tillräckligt med plats för de allra flesta konsumenter. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till hela 128 GB.
Processorn är någorlunda kraftfull men utan att vara ett kraftmonster.
Mobiltelefonen kommer med ett i stort sett rent operstivsystem och det är versionen Android 7.1.1 Nougat som inte är den färskaste versionen.
När man beställer en smartphone från en utländsk nätbutik räknas det som import och därmed får du räkna med att även betala svensk moms och andra importavgifter som alltså tillkommer på priset. Det blir med andra ord en dyrare affär än det först verkar så det kan vara bra att jämföra med mobiltelefoner i samma prisklass men som säljs officiellt här i landet innan du beställer denna eller liknande mobiler från utlandet.
Nuu Mobile G3 har ett pris på 200 dollar vilket motsvarar ungefär 1795 kr men det är som sagt inte det pris du får betala i slutänden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar