Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 16 april 2018

Xiaomi Black Shark


Xiaomi Black Shark är en nichad produkt som riktar sig mot oss som gillar att spela mobil spel.
Den har en avrundad design och fronten domineras av en stor display. Mobiltelefonen är konstruerad av metall och baksidan har en helt unik design med ett X format mönster som ska ge ett bra grepp när man håller i denna smartphone.
Black Shark har utrustats med ett kylsystem som hjälper till att hålla nere temperaturen vid intensivt spelande.
Spelupplevelsen förbättras ytterligare med stereo högtalare.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare av hög kvalitet och telefonen har en USB Typ C port.

Xiaomi Black Shark har en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar och med en pixeltäthet på 403 ppi (pixels per inch). En mobiltelefon som lanseras som en spelmobil måste naturligtvis ha en stor display för att ge en fantastisk spelupplevelse.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz samt har ett RAM minne på 6 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB men minneskapaciteten går inte att utöka.
Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på hela 8 GB och internminnet är där på 128 GB. Att ha gott om plats för olika spel är förstås en absolut nödvändighet.
På fronten sitter en kameralins på 20 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 12 respektive 20 Megapixlar med 2×Optisk Zoom och dubbel LED blixt.
Operstivsystemet i mobiltelefonen är Android 8.1 Oreo som är den allra senaste versionen av systemet.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Ett stort batteri som klarar många timmars spelande är ett måste hos en smartphone av den här typen och snabbladdning är en stor fördel.
Det finns också en dedikerad gamepad som är möjlig att montera fast på mobiltelefonen och om man köper den får man en analog spak och extra knappar. Den har ett eget batteri på 340 mAh.
Xiaomi Black Shark kostar runt 479 dollar vilket motsvarar ungefär 4040 kr och den dyrare modellen kostar runt 559 dollar vilket direktöversatt blir 4700 kr.
Till en början kommer den endast att säljas i hemlandet Kina men om den blir populära kan den i framtiden också nå andra länder.
Tillverkaren Xiaomi är en stor mobiltillverkare som tyvärr fortfarande är relativt okänd i Sverige. De säljer inte sina produkter officiellt här i landet och det är förstås alltid Apple och Samsung som alltid är mest kända som prioriteras av konsumenter när de väljer en ny mobiltelefon. Det är synd när folk är så omedvetna om allternativen där ute.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar