Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 28 maj 2018

HTC U12 Plus


HTC U12 Plus är den senaste flaggskepps mobilen från HTC. Den har den vanliga kombinationen av material med plast, glas och metall. Ramen består av metall men baksidan är av plast täckt av ett lager glas och även fronten täcks av ett lager glas.
Displayen har bildförhållandet 18:9 och är på hela 6 tum.
Fingeravtryckläsaren sitter på mobilens baksida och i underkanten sitter en USB Typ C port.
Mobiltelefonen har en IP68 Certifiering så den är vattentålig och klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Att ha en smartphone som tål att bli lite blöt är en stor fördel eftersom man därmed inte behöver vara så försiktig med telefonen.
HTC U12 Plus har stereo högtalare som ger ett fantastiskt ljud. Den har 34 bitars Audio och Boom Sound högtalare som ger ett skarp, högt ljud med bra bas. HTC är kända för att ha hög kvalitet på ljudet hos sina toppmodeller och HTC U12 Plus är inget undantag.
Edge Sense är en unik funktion som innebär att du kan styra vissa funktioner genom att pressa in mobilens kanter.
HTC U12 Plus finns i färgerna svart, blått eller rött.


HTC U12 Plus har en LCD display på 6 tum med 1440×2880 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 537 ppi (pixels per inch).
Skärmen håller naturligtvis en väldigt hög kvalitet med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel samtidigt som den har en utmärkt skärpa.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz samt ett RAM minne på 6 GB. Det inbyggda minnet är på 64 eller 128 GB med möjligheten att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 400 GB. Det finns alltså gott om plats i denna smartphone.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 16 Megapixlar och har laser autofokus, optisk bildstabilisator,EIS, 2×Optisk Zoom och dubbel LED blixt.
Kamerorna ger bra bilder vid bra ljusförhållanden och håller flaggskepps standard utan att vara de allra bästa kameralinserna på marknaden. Man kan zooma in mycket när man tar en bild och om man så skulle vilja är det möjligt att ta bilder med ett objekt i fokus men suddig bakgrund något som är populärt just nu.
Operstivsystemet är Android 8.0 Oreo men med HTCs skinn så det är inte en helt ren version av systemet.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 vilket medför att telefonens batteri kan laddas femtio procent fullt på trettio minuter. Detta är oerhört praktiskt och en funktion de allra flesta dyrare mobiltelefoner har. Ingen toppmodell med självaktning skulle sakna denna funktion.
Prislappen landar på 8590 kr för den billigare modellen med mindre mängd inbyggt minne och det är förstås mycket pengar att betala för en smartphone.
HTC har släppt ytterligare en imponerande mobiltelefon som tyvärr inte riktigt når ut till konsumenternas fickor. Tillverkaren är en av många tillverkare som kämpar med försäljnings siffrorna eftersom majoriteten av alla konsumenter helt riktar sin uppmärksamhet mot Apple och Samsung.
Om du vill ha en billigare smartphone med specifikationer som hamnar nära HTC U12 Plus finns många bra alternativ som till exempel purfärska OnePlus 6 som kostar 5300 kr. Ytterligare ett alternativ är LG G6 som numera kostar 3990 kr men den är en lite äldre modell som kommer med en något äldre processor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar