Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 7 maj 2018

Samsung Galaxy A6


Samsung Galaxy A6 (2018) är en ny mobiltelefon med ett chassi av metall med avrundade hörn och kanter. Den har en display med bildförhållandet 18:5 vilken täcker upp större delen av fronten.
Telefonen har en USB Typ C port, hörlursuttag samt en bakre fingeravtryckläsare. Den har med andra ord de funktioner som är moderna och den har till och med ett hörlursuttag som ju är något som de flesta konsumenter vill ha men som trots det har börjat bli ovanligt förekommande hos moderna smartphones.
Detta är naturligtvis en fördel eftersom du därmed inte blir tvungen att använda Bluetooth hörlurar när du lyssnar på musik i din mobiltelefon.
Mobiltelefonen kommer att släppas till försäljning i Sverige nu i Maj och priset ligger runt 3500 kr.
Samsung Galaxy A6 (2018) har en AMOLED display på 5,6 tum med 720×1480 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi (pixels per inch). Displayen har bra skärpa, kontrast och färgåtergivning men utan att vara den allra bästa displayen där ute. Detta är ju en budgetmobil i mellansegmentet och inte en toppmodell så därmed får man inte den allra bästa prestandan.
Mobiltelefonen har en åttakärnig Exynos 7870 processor på 1,6 GHz samt ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Det finns även plats för ett minneskort på upp till 256 GB så man kan få mer utrymme för musik, bilder och videos.
Det existerar också en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB.
Den framåtriktade kameran är på 16 Megapixlar och har LED blixt medans den bakre kameralinsen också den är på 16 Megapixlar och den har autofokus och LED blixt. Dessa kameror ger okej bilder vid bra ljusförhållanden men håller inte den högsta kvaliteten vilket är förunnat flaggskepps mobilerna. När man köper en budgetmobil i mellansegmentet får man ofta en mobil som hamnar relativt nära toppmodellerna när det gäller designen, funktionerna och specifikationerna men de når inte upp till exakt samma nivå. Det säger sig själv att om du spenderar mindre får du också mindre.
Majoriteten av alla konsumenter har dock egentligen inte något behov av vad toppmodellerna har att erbjuda. Det är hur du brukar använda din smartphone som avgör vilken mobil som passar just dig bäst.
Samsung Galaxy A6 kommer med operstivsystemet Android 8.0 Oreo förinstallerat och det är en färsk version av systemet vilket är bra. Det är alltid bra att ha en så färsk version av systemet som möjligt eftersom man då får tillgång till de senaste funktionerna och eventuella tidigare buggar har åtgärdats.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh.
Framtiden får utvisa hur pass populär den här mobiltelefonen kommer att bli här i landet. Klart är däreomt att de flesta skaffar sig en flaggskepps mobil när det är dags att byta mobiltelefon och då rör det sig oftast om någon toppmodell från Samsung eller Apple. Det tycker jag är synd eftersom det finns så många utmärkta allternativ från andra tillverkare. Det blir en aning tråkigt när alla har samma sorts mobiltelefoner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar