Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 14 juni 2018

Sony Xperia XZ2 Premium


Sony Xperia XZ2 Premium är en dyr flaggskepps mobil som fortsätter ha den nya designen för Sony's mobiltelefoner. De har under många år använt samma rektangulära design men de nya toppmodellerna är nu mer avrundade.
Hela baksidan på både vanliga Sony Xperia XZ2 och Sony Xperia XZ2 Premium är avrundad åt alla håll och det är naturligtvis bra att tillverkaren till slut har satsat på att förnya designen och jag tycker om hur mobilen ser ut. Nackdelen med den här typen av konstruktion är att telefonen inte ligger plant när man till exempel placerar den på ett bord. Dessutom täcks baksidan av ett lager glas och det medför att mobiltelefonen blir ganska hal och lätt glider iväg.
Framsidan har en stor display och en kameralins medans det på bakstycket sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare. Fingeravtryckläsaren sitter för långt ned på baksidan så fingret hamnar fel väldigt ofta när du inte ser ser e var du ska placera fingret.
Sony Xperia XZ2 Premium är konstruerad av kombinationen glas, plast och metall.
Kanterna runt mobilen är av metall och baksidan är av plast som har täckts av ett lager glas.
Det sitter en USB Typ C port i mobilen underkant.
Den har en IP68 Certifiering precis som så många Sony mobiler före den här modellen. Sony har satsat på vattentålighet i flera år nu och deras toppmodeller har I stort sett alltid haft vattentålighet i alla fall de senaste tio åren.
Certifieringen innebär att mobiltelefonen kan vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Det är alltid en fördel eftersom du därmed inte behöver vara rädd för att använda din smartphone ute i regnet eller vid badpoolen.


Sony Xperia XZ2 Premium är ett riktigt kraftmonster med ett RAM minne på 6 GB och en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz . Det inbyggda minnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB. Denna smartphone har med andra ord gott om plats och den har till och med möjligheten att ge mer plats ifall du investerar i ett minneskort.
Displayen är en LCD display på 5,8 tum med 2160×3840 pixlar. Pixeltätheten blir otroliga 760 ppi (pixels per inch) så displayen är väldigt skarp, bland de skarpaste om inte den skarpaste där ute. Detta är en högkvalitativ skärm med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Den främre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har EIS.
De dubbla bakre kamerorna är på 19 respektive 12 Megapixlar och har laser autofokus, EIS och en LED blixt.
Detta är en smartphone som ger otroligt bra bilder och den kan filma i 4K samt filma i slow motion.
Xperia XZ2 Premium har 24 bitars ljud på 192kHz och den har stereo högtalare.
En ny funktion är Dynamic Vibration systemet som gör att telefonen vibrerar i din hand när du spelar mobil spel, tittar på streamad film eller lyssnar på musik men funktionen går att stänga av ifall du inte vill ha den aktiverad. Vibrationerna ska vibrera i takt med ljudet och ska ge en förhöjd upplevelse.
Det inbyggda batteriet är på 3450 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och trådlös laddning.
Att kunna fylla upp ett nästan tomt batteri på kort tid är alltid en stor fördel som underlättar vardagen.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.0 Oreo vilket är en färsk version av systemet och det är bra att ha en så färsk version av operstivsystemet som möjligt för då får man tillgång till de senaste system funktionerna.
Sony lyckas inte sälja tillräckligt med mobiltelefoner för att gå med vinst och det är förstås synd att de inte når ut till konsumenternas fickor.
Det är nog sannolikt så att Sony Xperia XZ2 Premium inte heller kommer att säljas i stora mängder och det är trist eftersom det är en väldigt bra smartphone.
Ett svenskt pris är okänt men det är självklart att den kommer att kosta mer än vanliga Sony Xperia XZ2 som har en prislapp på 7990 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar