Google Pixel XL



Google Pixel XL är i princip samma mobiltelefon som Google Pixel och det som skiljer dessa åt är huvudsakligen storleken. Som namnet indikerar är Pixel XL större.
De delar samma metall och unibody design.
Hörnen är avrundade och i övrigt är både fronten och baksidan plana. Framifrån liknar Googles nya mobiltelefoner en lur från HTC men det är inte så konstigt eftersom det tidigare har varit allmänt känt att HTC tillverkar dess smartphones i sammarbete med Google. Detta faktum nämns inte längre och det finns ingen HTC logo någonstans på telefonen.
Baksidan består av en kombination av metall och glas där den övre delen av telefonen består av glas. Det är en ovanlig design som sticker ut i mängden.
Fingeravtryckläsaren sitter på telefonens baksida.
Både Pixel och Pixel XL kommer med den senaste uppdateringen Android 7.1 Nougat och systemet är förstås helt rent. Här finns ingen bloatware eller onödiga funktioner utan allt är precis som Google har tänkt sig. Som de flesta vet är det Google som äger operstivsystemet Android så en mobiltelefon från dem garanterar att du får uppdateringar av systemet före alla andra.
Det ryktas om att Pixel linjen kommer att ersätta Nexus linjen men det är inte helt bekräftat.
Pixel XL har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 534 ppi.
Den har med andra ord en bättre display än sitt mindre syskon.
Dessa telefoner delar däremot samma topp processor. De har båda två den nya fyrkärniga Snapdragon 821 processorn på 2,15 GHz. Mobilerna är alltså riktiga kraftmonster som med lätthet klarar av krävande arbetsuppgifter utan problem.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 128 GB beroende på vilken variant av mobilen du väljer. Den har tyvärr inte någon plats för ett MicroSd kort men det behövs knappast med så pass mycket internminne. Till och med modellen med minst internminne räcker för de allra flesta konsumenter.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den andra, bakre kameran är på 12 Megapixlar. Den har laser autofokus och dubbel LED blixt och ger mycket bra bilder.
Nexus mobilerna hade långt ifrån de bästa kamerorna på marknaden men det har Google förbättrat på senare tid. Nexus 6P som kom förra året hade också den en utmärkt kamera.
I underkanten av mobilen finns en USB Typ C port och det är något som har blivit mer och mer vanligt förekommande.
Telefonen är IP53 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas ute i regn. Den har ett lättare skydd mot väta men tål knappast att tappas i djupt vatten.
Batteriet är på 3450 mAh och telefon stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel.
Google påstår att batteriet går att ladda så att man kan använda den i sju timmar efter femton minuters laddning. Allt som mobil tillverkare anger bör man dock ta med en nypa salt på grund av att de ofta överdriver vissa saker för att sälja fler telefoner men det är säkert sant att telefonen laddar snabbt.
De som regelbundet läser min blogg känner till att jag föredrar mobiltelefoner med större skärmar. Jag tycker helt enkelt att det är så mycket lättare att titta på till exempel Netflix på en mobiltelefon med en stor display. Att spela spel eller kolla in sociala medier blir även det en trevligare upplevelse än på en mindre display. Om jag skulle välja mellan enhandsfattning eller stor display tycker jag att det sistnämnda är viktigare. Jag skulle alltså köpa Pixel XL istället för den mindre Pixel.
En Google Pixel XL har ett pris från 769 dollar och det är direktöversatt 6963 kr men ett svenskt pris kommer nog att bli något högre på grund av momsen.
Pixel telefonerna är långt ifrån billiga så de måste ju erbjuda mycket för att rättfärdiga sitt höga pris.
Om du är ute efter ett rent Android och vill ha tidiga uppdateringar av systemet finns det betydligt billigare alternativ. En Nexus 6P har ett pris runt 3900 kr och den har en premium metall design och topp prestanda från förra året. Sedan finns också Nexus 5X som har ett pris runt 3000 kr. Den billigare av dessa två är konstruerad av plast.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Samsung Galaxy S24 FE (Fan Edition)