Kyocera Brigadier
Kyocera Brigadier är en smartphone som tål den mest extrema behandling utan att gå sönder. Det är ingen ny mobiltelefon utan den släpptes till försäljning redan i Juli 2014.
Den är rejält byggd och är konstruerad av en kombination av plast och gummi och har en unibody konstruktion. Detta är en tjock mobil med en tjocklek på 13,2 mm.
De flesta mobiltelefoner av den här typen är tjocka och lite otympliga helt enkelt eftersom de måste vara konstruerade på det sättet för att tåla att tappas från hög höjd.
Kyocera Brigadier är både IP68 Certifierad och MIL-STD 810G Certifierad. Luren är vattentålig och klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Den är stöt och dammtålig. Tål salt vatten och vibrationer.
Allt detta skydd sker ju på bekostnad av något annat för att tillverkaren ska kunna hålla nere priset på denna produkt. Det som får stryk på foten är prestandan. Kyocera Brigadier har samma specifikationer som en vanlig budgetmobil men kostar mer än en sådan på grund av att den är så tålig.
Den har en LCD display på 4,5 tum och med 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 326 ppi (pixels per inch) och det innebär att det inte är den allra bästa skärmen på marknaden men den duger för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa. Med en så pass liten display och så få pixlar är det knappast en lämplig multimedia mobil men den är helt enkelt inte tänkt att vara det heller. Kyocera Brigadier är ju en smartphone som riktar sig till dig som arbetar i mer krävande miljöer och då behöver man ju inte riktigt en all round mobil som klarar av allt.
Mobiltelefonen har en fyrkärnig Snapdragon 400 processor på 1,4 GHz samt ett Ram minne på 2 GB. Internminnet är på 16 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 32 GB. Det är bra att det är möjligt att sätta in ett MicroSd kort för att utöka minneskapaciteten eftersom telefonens inbyggda minne är lite för lite för dagens användare. Man måste vara medveten om att det internminne som tillverkare anger alltid är det totala. Du får med andra ord inte direkt 16 GB till ditt förfogande. Både själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer tar upp en stor del redan när du för första gången startar upp din mobiltelefon.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 4.4.2 KitKat och det är en gammal version av systemet och det är något som är vanligt i den här typen av mobiltelefoner.
Batteriet är på 3100 mAh och mobilen stödjer trådlös laddning via Qi.
Trådlös laddning är förstås en fördel när det gäller vattentäta smartphones eftersom du när du laddar trådlöst inte behöver ta bort skyddet från USB porten så risken att du inte stänger igen luckan helt tätt minskar. Om du inte stänger alls eller stänger felaktigt kan vatten komma in i din mobiltelefon och då hjälper det inte att den är vattentålig.
Precis som alla andra mobiler har Kyocera Brigadier kameror både på fronten och baksidan. Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 2 Megapixlar. Dessa kameror är okej men inte direkt något att skryta om. De klarar av att emellanåt ge godkända bilder vid bra ljusförhållanden.
Den här mobilen har många användbara funktioner så som till exempel compass, barometer och ficklampa.
Kyocera Brigadier är en utmärkt smartphone så länge du är medveten om vad den är framtagen för och det är ju att vara en arbetsmobil för till exempel en byggnadsarbetare eller liknande. Förvänta dig inte att på ett tillfredställande sätt använda den här mobilen som en vanlig mobiltelefon som duger för de flesta arbetsuppgifter. Det går att spela spel eller titta på streamad film eller videos men det är naturligtvis inte fullt lika njutningsfullt som hos andra mobiltelefoner med bättre prestanda.
Det Kyocera är bäst på är att vara en otroligt tålig telefon som med lätthet klarar av hårdare tag.
Tänk alltid på att köpa en mobiltelefon som passar med det sätt du använder din mobiltelefon. Köp aldrig någonsin din smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut.
Kommentarer
Skicka en kommentar